FOTO Consiliul Judeţean Dâmboviţa a inaugurat Hangarul de la Otopeni, în prezenţa ministrului Apărării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai mare hangar din România a fost inaugurat, astăzi, de Consiliul Judeţean Dâmboviţa, la baza de la Otopeni, în prezenţa ministrului Apărării, Mircea Duşa. Hangarul va fi destinat mentenanţei aeronavelor C-130 Hercules şi a costat peste 18 milioane de lei.

Consiliul Judeţean şi-a luat obligaţia de a construi Hangarul de la Otopeni, după ce Ministerul Apărării a cedat către CJ Dâmboviţa o parte din terenurile şi clădirile bazei militare de la Boteni – Titu, pe locul cărora a fost construit acum Centrul Tehnologic de la Titu. Vorbim de un teren în suprafaţă de 258,4 ha şi clădiri în suprafaţă de 3957 mp.

„E onorant pentru mine să iau parte astăzi la un moment cu adevărat remarcabil pentru ceea ce înseamnă o investiţie majoră, în egală măsură importantă pentru Ministerul Apărării Naţionale şi pentru Consiliul Judeţean Dâmboviţa. Intervin aici cu precizarea că îi mulţumesc domnului ministru Mircea Duşa pentru faptul că ne-a ajutat anul acesta în eforturile de finalizare a investiţiei, după cum îi sunt recunoscător pentru că a venit în sprijinul Garnizoanei Târgovişte şi a societăţilor comerciale dâmboviţene din domeniul industriei de apărare. Uşa aceasta deschisă a însemnat şi înseamnă mult”, a declarat Adrian Ţuţuianu, preşedintele CJ Dâmboviţa.

INDICATORI ECONOMICI

Valoarea totală a investiţiei: 18,1 milioane de lei, din care 15,85 milioane de lei, contribuţia CJ Dâmboviţa. Trebuie spus că CJD a primit de la Guvern 15 milioane de lei, restul reprezentând resurse proprii.

„În acelaşi timp, trebuie să pun câteva accente pe efectele benefice ale schimbului de teren între MApN şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa, cu trimitere directă la investiţia Grupului Renault de la Titu – 166 milioane euro. Centrul Tehnic din sudul judeţului, inaugurat în septembrie 2010, este singurul centru de testări automobile din Europa Centrală şi de Est, are 42.000 mp clădiri cu zeci de bancuri de probe şi 32 km de piste”, a mai spus Ţuţuianu.

Investiţia a însemnat:

Locuri de muncă noi, cu precădere pentru ingineri şi tehnicieni – peste 400 de angajaţi;

Extinderea reţelelor de apă-canal, energie electrică şi gaze naturale;

Soluţionarea problemelor de mediu 

Redevenţa încasată de Consiliul Judeţean Dâmboviţa (aprox. 130 mii euro/an);

Taxele şi impozitele care merg către Primăria Oraşului Titu (4,2 milioane lei/an).

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite