Imagine uluitoare: zeci de autoturisme au rămas blocate în gheață la Suceava după o avarie la rețeaua de apă

0
Publicat:

Numeroși proprietari de autoturisme au avut o surpriză extrem de neplăcută, după ce s-au trezit cu roțile mașinilor blocate într-un strat gros de gheață în urma unei avarii la rețeaua de apă care a provocat inundarea străzii.

Zeci de mașini au rămas blocate în gheață la Suceava FOTO arhivă Adevărul
Zeci de mașini au rămas blocate în gheață la Suceava FOTO arhivă Adevărul

Locuitorii cartierului sucevean Obicini au avut parte vineri, 12 ianuarie, de o imagine pe care nu o vor uita prea curând. Zeci de autoturisme au rămas blocate într-un strat gros de gheață după ce strada a fost inundată în urma unei avarii, iar apa a înghețat bocnă.

Singura șansă pentru proprietarii de autoturisme ghinioniști este să spargă gheața cu ajutorul unor utilaje, astfel încât să își poată folosi din nou mașinile.

După ce România a fost lovit în ultimele zile de un val de ger polar, mai multe cartiere din Suceava s-au confruntat cu avarii la rețeaua de apă.

O altă avarie la rețeaua locală de termoficare din Brașov afectează 13 imobile din oraș, cu un total de 177 de apartamente, care au rămas fără apă caldă sau fără căldură, ori fără ambele.

Potrivit raportului prezentat de SPLT - serviciul care gestionează activitatea de furnizare a agentului termic în sistem centralizat în municipiu - două imobile, cu un total de 26 de apartamente, nu au apă caldă şi încălzire, alte 7 imobile, cu un total de 115 de apartamente, nu au căldură, şi 36 de apartamente, din 4 imobile, nu au apă caldă.

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) a aprobat la propunerea primarului Allen Coliban, un set de măsuri de protejare a familiilor afectate de avariile apărute la reţeaua de transport şi distribuţie a agentului termic.

Conform hotărârii CLSU, până la remedierea avariilor, municipalitatea le va asigura acestor persoane cazare la Căminul pentru persoane vârstnice de pe strada Gladiolelor şi, în paralel, Serviciul Voluntar pentru situaţii de Urgenţă va achiziţiona mai multe echipamente de încălzire care vor fi puse, temporar, la dispoziţia celor care vor să rămână în apartamentele proprii.

Într-o precizare transmisă joi seara, reprezentanţii Primăriei au intervenit de urgenţă pentru a sprijini familiile rămase fără căldură încă de miercuri. Astfel, 24 de familii de pe strada Levănţicăi au primit, joi seara, sisteme de încălzire din partea Primăriei.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite