Tată şi fiică, morţi într-un incendiu produs într-o comună din Olt. Vântul puternic le-a îngreunat pompierilor intervenţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casa s-a făcut scrum, iar flăcările i-au prins pe locatari înăuntru
Casa s-a făcut scrum, iar flăcările i-au prins pe locatari înăuntru

Un puternic incendiu izbucnit în noaptea de vineri spre sâ,mbătă, 22/23 februarie 2019, în comuna Obârşia din judeţul Olt, a mistuit o casă. Două persoane, tată şi fiică, au sfârşit în incendiu.

Incendiul a izbucnit în noaptea de vineri spre sâmbătă, în Obârşia, judeţul Olt, un bătrân în vârstă de 79 ani, dar şi fiica acestuia, de 58 ani, fiind suprinşi de flăcări şi nemaiputând să se salveze. Cadavrele celor doi au fost descoperite de pompieri. Fiul bătrânului, care era şi proprietarul casei, şi care locuia într-o altă casă, din aceeaşi curte, a suferit la rândul său arsuri de gradul II la nivelul feţei, fiind transportat la spital.

„Pompierii de la Garda Vişina şi Detaşamentul Caracal, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi un echipaj SMURD, au intervenit noaptea trecută, în localitatea Obârşia, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă. La faţa locului s-a deplasat şi un echipaj de la Serviciul de Ambulanţă Olt. La sosirea primelor echipaje, locuinţa ardea generalizat, iar acoperişul şi tavanele acesteia erau prăbuşite în interior.

După pătrunderea în locuinţă, pompierii au găsit trupurile neînsufleţite ale tatălui proprietarului, în vârstă de 79 de ani şi surorii acestuia, în vârstă de 58 de ani. Cele două persoane prezentau arsuri pe întreaga suprafaţă a corpului.

Proprietarul locuinţei, în vârstă de 49 de ani, a suferit arsuri de gradul II la nivelul feţei, membrelor superioare şi abdomenului şi a fost transportat la CPU Caracal“, a transmis ISU Olt.
În incendiu au ars acoperişul casei, pe circa 40 metri pătraţi, tavanele din două camera de locuit , mobilierul, aparatura electro-casnică, îmbrăcăminte etc., totul din cauza unui scurtcircuit electric produs la un prelungitor. Pompierii au acţionat mai mult de două ore, vântul puternic îngreunându-le foarte mult demersul.

Recomandările specialiştilor

Pentru a preveni astfel de evenimente tragice, pompierii avertizează să ne verificăm starea instalaţiilor şi să renunţăm la improvizaţii. Iată care sunt sfaturile specialiştilor:

- aparatele electrice, cablurile electrice, prizele şi întrerupătoarele cu defecţiuni sunt surse frecvente de incendiu;
- pentru remedierea aparatelor şi instalaţiilor electrice defecte se apelează numai la personal autorizat;
- nu trageţi de cablul pentru debranşarea unui aparat electric: acesta se poate deteriora, devenind o sursă de incendiu;
-nu folosiţi prize sau prelungitoare multiple: adeseori suprasolicitate, acestea se încălzesc şi există riscul producerii unui incendiu;
- în cazul unui scurtcircuit, se interzice folosirea, la înlocuirea siguranţei, a unui fuzibil cu diametrul mai mare decât cel utilizat de producător.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite