O copilă de trei ani și mama ei, rănite într-un accident pe DN1, la Hula Bradului

0
Publicat:

Un nou accident rutier s-a petrecut sâmbătă dimineața, 13 mai, pe DN1, în zona Hula Bradului din Sibiu. Două persoane au ajuns la spital, din cauza unui șofer care a intrat în depășire.

Accident pe DN1 în Sibiu la Hula Bradului cu un copil de trei ani printre victime Foto ISU Sibiu
Accident pe DN1 în Sibiu la Hula Bradului cu un copil de trei ani printre victime Foto ISU Sibiu

Drumul care leagă Sibiul de Brașov are o serie de puncte nevralgice, printre cele mai cunoscute fiind cel de la Hula Bradului. Deseori, șoferii care tranzitează această zonă intră în depășiri neregulamentare sau pe care nu le calculează corect. Cum s-a întâmplat și sâmbătă, 13 mai. 

„Polițiștii Serviciului Rutier Sibiu intervin la un accident de circulație produs la Hula Bradului, la km. 293 + 900 m al DN1. Din primele investigații efectuate la locul producerii, polițiștii au stabilit că, în timp ce conducea un autoturism spre Sibiu, un bărbat în vârstă de 52 de ani, din județul Covasna, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu un autoturism condus spre Brașov de către un bărbat în vârstă de 28 de ani, din județul Vaslui”, a transmis purtătoarea de cuvânt a Poliției Județene Sibiu, Elena Welter.

Potrivit aceleiași surse, coliziunea s-a soldat cu două victime: o fetiță în vârstă de 3 ani și o femeie în vârstă de 27 de ani. Ambele erau pasagere în autoturismul condus de către vasluian.  

Șoferul mașinii în care se afla copila și mama acesteia era băut

„Testările alcoolscopice ale celor doi conducători auto au indicat o valoare 0, în cazul șoferului din județul Covasna și o valoare de 0,29 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul șoferului din județul Vaslui”, a mai menționat reprezentanta Poliției Sibiu.

Pompierii sibieni au intervenit la fața locului cu trei echipaje SMURD, dintre care unul cu medic, o autospecială de transport victime multiple, o autospecială de stingere și una de primă intervenție.

Echipajele medicale au evaluat medical cinci persoane adulte și una minoră. În urma evaluării medicale, femeia de 27 de ani prezenta un traumatism abdominal, iar fiica acesteia, în vârstă de 3 ani, un traumatism cranio-facial. Acestea au fost transportate la Compartimentul de Primiri Urgențe ale Spitalului Luther, pentru îngrijiri de specialitate”, a precizat și purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (ISU) Sibiu, Andreea Ștefan.

Restul persoanelor implicate în eveniment au refuzat transportul la spital.

Seria evenimentelor rutiere de la Hula Bradului continuă

La Hula Bradului, pe DN1, de-a lungului timpului s-au petrecut unele dintre cele mai grave accidente rutiere. La finele anului trecut, o familie de spanioli și-a pierdut aici viața.

În urmă cu aproximativ trei săptămâni, două autocare pline cu elevi care se întorceau dintr-o excursie, la Brașov, au fost implicate într-un nou eveniment rutier, motiv pentru care s-a declanșat Planul Roșu de Intervenție. În urma impactului, 33 de copii au ajuns la spital, cu răni ușoare.  

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite