Peste 80 de copii implicați într-un accident pe DN1. S-a declanșat Planul Roșu de intervenție VIDEO UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grav accident rutier s-a produs miercuri seara, 26 aprilie, pe DN 1, în județul Sibiu, unde a avut loc o coliziune între două autocare care transportau aproximativ 90 de copii cu vârste între 15 și 18 ani. 

Update, ora 22:15 Conform  ISU Sibiu,  "În cele două autocare se aflau 90 de persoane - 2 şoferi, 4 profesori şi 84 de copii cu vârste cuprinse între 15 şi 18 ani.”. Conform Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, evenimentul rutier a avut loc în localitatea Bradu, în zona restaurantului Poiana Bradului, judeţul Sibiu, fiind vorba despre o coliziune faţă-spate între două autocare, în care se aflau şcolari şi profesori de liceu.

Update, ora 21:45 „Până la acest moment au fost evaluate medical 65 de persoane, toate sunt conștiente și cooperante”, a menționat reprezentantul ISU Sibiu.

Trei dintre victime au fost transportate la spital: doi adolescenți în vârstă de 15 ani și un altul de 17 ani: „Acuză dureri cervicale, sunt conștienți și cooperanți. Aceștia vor fi transportați la Compartimentul de Primiri Urgențe Luther”.

Știrea inițială

Inițial nu s-au cunoscut prea multe amănunte, în afara faptului că impactul a avut loc într-o zonă cunoscută ca fiind unul dintre cele mai nevralgice puncte de pe DN1 - Hula Bradului și având în vedere numărul mare de persoane implicate și posibil victime s-a declanșat Codul roșu de intervenție. 

Două autocare cu 90 de copii s au ciocnit pe DN1 la Hula Bradului în Sibiu Foto ISU Sibiu
Două autocare cu 90 de copii s au ciocnit pe DN1 la Hula Bradului în Sibiu Foto ISU Sibiu

„Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Sibiu. ISU Sibiu intervine de urgență pe DN1 la Hula Bradului, la un accident rutier între două autocare. Din primele informații sunt implicate aproximativ 90 de persoane minore cu vârste cuprinse între 15 - 18 ani. La nivelul județului Sibiu s-a activat Planul Roșu de intervenție. Revenim cu detalii, misiunea este în dinamică”, a transmis purtătoarea de cuvânt a ISU Sibiu, Andreea Ștefan. 

Două autocare cu 90 de copii s au ciocnit pe DN1 la Hula Bradului în Sibiu Foto ISU Sibiu
Două autocare cu 90 de copii s au ciocnit pe DN1 la Hula Bradului în Sibiu Foto ISU Sibiu

La scurt timp, sursa citată a menționat că pentru mai bine de o treime dintre persoanele implicate a fost nevoie de acordarea de îngrijiri medicale: „La fața locului sunt mobilizate următoarele forțe - două echipaje ATPVM, două ASAS - autospeciale de stingere cu apă și spumă, trei echipaje SMURD B și un echipaj SMURD C, șase echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță (de tip C și B). Toate persoanele s-au autoevacuat, 34 de persoane primesc îngrijiri medicale, nu sunt persoane încarcerate, nici persoane grav rănite”.

Două autocare cu 90 de copii s au ciocnit pe DN1 la Hula Bradului în Sibiu Foto ISU Sibiu
Două autocare cu 90 de copii s au ciocnit pe DN1 la Hula Bradului în Sibiu Foto ISU Sibiu

Reprezentanții IPJ Sibiu au transmis: „Polițiștii Serviciului Rutier Sibiu intervin la un eveniment rutier produs pe DN1, în zona Poiana Bradului.  Din primele date de la fața locului, polițiștii rutieri au constatat că între două autocare în care se aflau aproximativ 85 de elevi s-ar fi produs o coliziune față - spate. Traficul rutier în zonă se desfășoară pe un singur sens, alternativ”.

Hula Bradului locul în care în urmă cu câteva luni a murit o familie de spanioli

Hula Bradului este zona în care, la finele anului trecut, a murit într-un accident rutier o întreagă familie de spanioli din Insulele Canare. Adulții veniseră însoțiți în țara noastră de mezina familiei, pentru a o vizita pe fiica cea mare, venită la un schimb de studii, la facultate, în cadrul programului de mobilitate internațională Erasmus, pentru șase luni, în Sibiu.

Dornici să descopere frumusețea României au închiriat o mașină cu care au plecat la Brașov. Pe drumul de întoarcere, mașina condusă regulamentar de șoferul spaniol s-a ciocnit violent de un alt autoturism condus de un român, de 63 de ani din Gorj, care a intrat într-o depășire neregulamentară, pe contrasens.

Părinții au murit pe loc, în urma impactului violent de pe șosea, fiica cea mare a încetat din viață la scurt timp, iar mezina a agonizat zile în șir până i-a urmat.

Tragedia familiei din Canare a reprezentat unul dintre cele mai grave accidente rutiere produse în ultimii ani pe șoselele României, fiind un caz extrem de mediatizat la vremea respectivă și datorită gestului rudelor care au cerut ca organele mezinei să fie donate pentru a salva alte vieți.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite