33 de copii din Brașov, care se întorceau acasă dintr-o excursie, au ajuns la spital VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma unui accident rutier produs miercuri seara, 26 aprilie, în Sibiu, zeci de elevi au ajuns la spital. Copiii se întorceau acasă, în Brașov, când autocarele în care se aflau s-au ciocnit pe DN1.

Din bilanțul final a reieșit că în evenimentul de la Hula Bradului - Sibiu au fost implicate peste 90 de persoane, dintre care cele mai multe fiind minore cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani. Dintre acestea, la spital au ajuns 34 (un adult și 33 de copii).

Elevii care erau din Brașov se întorceau acasă, dintr-o excursie în Sibiu. 

„În urma cercetării efectuate la fața locului, polițiștii rutieri au stabilit faptul că în accidentul rutier au fost implicate două autocare și un autoturism. În autocare se aflau 86 de elevi ai Seminarului Teologic Brașov, precum și cadre didactice, care se întorceau acasă, după ce astăzi (26 aprilie - n.red.) au vizitat Sibiul”, a menționat purtătoarea de cuvânt a Poliției Județene Sibiu, Elena Welter.

În urma coliziunii dintre autocare și autoturism în Sibiu s-a declanșat Planul roșu de intervenție, ceea ce a presupus că la acțiune au participat forțe mărite din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) și Serviciului Județean de Ambulanță (vezi video și galeria foto). Planul roșu a fost dezactivat la mai bine de o oră și jumătate de la mediatizarea accidentului.

„La spital au fost transportați 33 de minori și un adult cu traumatisme minore și diferite contuzii, toate persoanele fiind conștiente și cooperante. Restul persoanelor au refuzat transportul la spital”, a menționat reprezentanta ISU Sibiu, Andreea Ștefan.

Accidentul rutier s-a produs pe DN1, la km 291 + 100 m. Autoturismul implicat în eveniment era condus pe sensul Brașov - Sibiu, iar cele două autocare pe sensul Sibiu - Brașov.

„Din primele cercetări, se pare că șoferul primului autocar, un bărbat de 52 de ani, din Brașov, a frânat brusc când a observat autoturismul condus din sens opus de către un arădean, în vârstă de 55 de ani. Autocarul care circula în spatele său, condus de un bărbat în vârstă de 64 de ani, din Suceava, a intrat în coliziune față - spate cu acesta, iar din impact a fost acroșat ușor și autoturismul”, au mai detaliat reprezentanții Poliției Județene Sibiu despre cum s-a produs accidentului de la Hula Bradului (Avrig - Sibiu).

Nu se știe exact ce anume l-a determinat pe șoferul de autocar să frâneze. Urmează ca ancheta să o stabilească.  

Traficul rutier pe DN1, între Brașov și Sibiu a fost blocat pe timpul intervenției, dar la ora la care publicam acest material se circula din nou pe ambele sensuri de mers.

„Cercetările continuă în vederea stabilirii cu exactitate a condițiilor în care s-a produs accidentul rutier”, au mai menționat polițiștii sibieni.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite