Sensul giratoriu în care ai voie să te învârți de cel mult trei ori. Unde se află

0
Publicat:

Controversata construcție aparține parcării unui hotel din Sibiu, amplasată chiar lângă DN1, în Hula Bradului, și este adusă în atenția publicului prin intermediul Asociației Pro Infrastructura.

Sens giratoriu controversat din Sibiu Foto Asociația Pro Infrastructura jpg
Sensul giratoriu controversat din Sibiu Foto Asociația Pro Infrastructura jpg

Cel mai cunoscut ONG pe probleme de infrastructură a postat pe pagina sa de socializare o fotografie cu buclucașul sens giratoriu și un comentariu pe tema problemelor pe care le ridică în continuare circulația prin astfel de intersecții, în contextul în care legislația rutieră actuală permite acest lucru.

„Maxim de 3 ori, am zis! Aparent, în acest sens giratoriu nu ai voie să te învârți mai mult de trei ori, altfel... Dincolo de hazliul situației și de ingeniozitatea legendară a românilor și în materie de indicatoare rutiere, subiectul circulației prin girații este unul foarte serios și complicat care generează multă confuzie, fiind o enigmă totală pentru numeroși șoferi autohtoni. Dovadă stau numeroasele incidente, de la simple înjurături la tamponări care-ți bagă mașina în service o lună și pe tine în spital, ajunse deseori în instanțele de judecată. Prea mulți șoferi nu știu cum să se încadreze și, dacă e nevoie, când și cui să acorde prioritate la intrarea, schimbarea benzii (în girațiile cu două sau mai multe benzi) și părăsirea sensului giratoriu”, au remarcat reprezentanții Pro Infrastructura, pornind de la fotografia făcută de un membru al comunității „PeUndeMerg.ro” în parcarea Hotelului Fântânița Haiducului de lângă DN1 pe Hula Bradului.

Ei consideră că se ajunge în astfel de situații din cauza legislației rutiere care lasă loc de interpretări și a cunoștințelor deficitare acumulate în perioada școlarizării auto: „S-au consumat râuri de cerneală pe problematica aceasta și nu ar strica să vedem mai repede adoptarea noii inițiative legislative care ar trebui să nu mai lase loc de interpretări și culpe comune. Plus niște instructori auto care-și învață corect elevii și polițiști care știu să aplice legea”.

Nu este pentru prima dată când sensurile giratorii din Sibiu dau bătăi de cap șoferilor. În vara anului trecut, polițiștii rutieri din Sibiu au realizat o filmare cu drona menită să explice șoferilor cum trebuie să circule într-un sens giratoriu, exemplificând toate scenariile posibile cu ajutorul unei intersecții din fosta Capitală Culturală a Europei. S-a luat exemplu un sens giratoriu cu trei benzi de circulație și patru intrări / ieșiri, în care intrările au câte trei benzi, iar fiecare ieșire câte două benzi de circulație.

Nenumărate discuții a iscat și sensul giratoriu dezaxat din Sibiu, de pe Calea Cisnădiei, considerat pericol public.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite