Agricultorii şi autorităţile publice se pregătesc de viitoarea sesiune de finanţare a proiectelor pe mediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 70 de persoane, provenind din administraţia publică, domeniul agriculturii sau firme care sriu proiecte cu finanţare europeană au participat la o sesiune de informare cu privire la proiecte pe mediu care se vor putea depune pe perioada 2017-2022. În cadrul întâlnirii s-a discutat despre proiectele deja încheiate pe mediu precum şi despre oportunităţile viitoare.

Dezbaterea publică sub titlul „Controlul integrat al poluării cu nutrienţi”, organizat în 14 iulie în localitatea Păuleşti a adunat la ora programată pentru începere peste 70 de persoane interesate de acest domeniu, aceştia reprezentând administraţia publică, agricultorii sau specialiştii în proiecte europene, interesaţi de viitoarele oportunităţi de absorbire a fondurilor  pe proiecte de mediu, după ce vechea perioadă de finanţare a fost un succes.

Întâlnirea s-a dorit şi s-a reuşit să fie una interactivă, publicul adresând întrebări şi clarificându-şi unele probleme în timpul dezbaterilor. Cei din sală au putut afla ce se va finanţa în următoarea perioadă de finanţare, la ce anume să fie atenţi atunci când completează dosarul ce se depune precum şi cum să abordeze ideea finanţării, care se va face în urma unei competiţii între comune. Această competiţie va face ca autorităţile să vină singure cu soluţii pe care să le propună autorităţii de mediu.

„După perioada 2007-2014 am făcut unele customizări ale proiectului astfel încât pentru noua perioadă de finanţare investiţiile vor fi realizate pe baza unei competiţii a comunelor şi de această dată comunele vor veni, analizând propriile interese, cu soluţii pe care să ni le propună nouă spre finanţare, domeniile de acţiune rămânând aceleaşi din prima etapă. ”, a declarat Paul Popa, specialist tehnic monitorizare şi evaluare în cadrul unităţii de management a proiectului din cadrul Ministerului Mediului.

Pe vechiul program de mediu s-au realizat investiţii prin proiectul „Controlul integrat al poluării cu nutrienţi” în 86 de comune din toată ţara, una dintre acestea fiind chiar comuna Păuleşti. Prin cadrul acestui proiect în localităţile Petin, Amaţi, Ruşeni din comuna Păuleşti s-a realizat canalizarea, în valoare de 9 milioane de lei, s-a realizat o platformă pentru depozitarea gunoiului de graj şi s-au plantat perdele verzi pe marginea drumurilor.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite