Zeci de mii de lalele dintr-un soi unic în lume, la cea mai mare expoziţie florală din România VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
simfonia lalelelor pitesti 2022 foto denis grigorescu

Cea mai mare expoziţie florală din România se desfăşoară, în perioada 15-17 aprilie, în premieră în Parcul Lunca Argeşului, din Piteşti. La ediţiile anterioare, Simfonia Lalelelor s-a desfăşurat în centrul oraşului

Vineri 15 aprilie, în prima zi a expoziţiei, peste 25.000 de vizitatori au mers la ”Simfonia Lalelelor”. În cadrul expoziţiei au standuri peste 100 de peisagişti şi comercianţi de flori din toată ţara. Peste 30 de şcoli şi licee din Piteşti au amenajat grădini cu flori, iar pentru copii au fost amenajate spaţii speciale, inclusiv un Dino Park cu 40 de exponate.

În total, în Parcul Lunca Argeşului din Piteşti sunt peste 60.000 de lalele, dintre care peste 30.000 din soiul Tulipa Piteşti, unic în lume, de culoare roz. Soiul „Tulipa Piteşti” a fost realizat special de cultivatorul olandez Frank Timmerman, prezent la expoziţie. Oraşul unde se organizează cea mai mare expoziţie florală din ţara noastră este primul din afara Olandei ce dă numele unei lalele.

frank timmerman creator soi tulipa pitesti foto denis grigorescu

„Am lucrat ani de zile pentru a realiza acest soi de lalea deosebit şi am constatat cu bucurie că solul din oraşul Piteşti este unul foarte propice lalelelor. Soiul Tulipa Piteşti este unul foarte rezistent, iar lalelele nu trebuie udate des. Acest soi are o mare durată de viaţă comparativ cu alte soiuri de lalele”, a declarat pentru ”Adevărul” Frank Timmerman, creatorul soiului Tulipa Piteşti.

Cristian Gentea, primarul Piteştiului, spune că s-a luat decizia ca expoziţia să se ţină în cel mai mare parc din Piteşti pentru că acesta este un spaţiu foarte adecvat şi pentru a elimina festivismele din anii precedenţi, când în centrul Piteştiului se amenaja un stand pentru politicieni şi oficialităţi, iar sute de copii erau nevoiţi să defileze în faţa acestora la temperaturi scăzute.

Acum, Simfonia Lalelelor şi-a găsit în sfârşit cel mai potrivit loc, Parcul Lunca Argeşului devenind astfel un colţ de Rai al florilor şi al iubitorilor de frumos, o simfonie a primăverii în mii de culori.

Simfonia Lalelelor 2022 Piteşti

Vă recomandăm să mai citiţi:

Omul care a revoluţionat pomicultura românească. La 88 de ani, Ilarie Isac este activ şi are planuri mari. Deţine brevetul Simfoniei Lalelelor

Copiii de grădiniţă sunt puşi de 15 ani să defileze în faţa oficialităţilor, la Piteşti, la Simfonia Lalelelor

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite