Un microbuz cu 18 pasageri a luat foc în mers, la Poienari, în județul Neamț

0
Publicat:

Un microbuz de călători care transporta 18 persoane a luat foc în mers, vineri, în localitatea Poienari, potrivit Agerpres. Toți pasagerii sunt teferi. Microbuzul a ars în proporţie de 80%.

Pasagerii s-au autoevacuat. FOTO ISU Neamț
Pasagerii s-au autoevacuat. FOTO ISU Neamț

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ, șoferul a oprit microbuzul pentru ca pasagerii să se autoevacueze după care a sunat la 112.

„Apelul a fost făcut de conducătorul auto care a sesizat prezenţa fumului în interiorul microbuzului. Imediat a oprit autovehiculul pentru ca cei 18 pasageri să se autoevacueze. La locul solicitării s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD de la Punctul de lucru Poienari şi Detaşamentul de pompieri Roman. La sosirea pompierilor toate persoanele ce s-au aflat în microbuz erau evacuate, niciuna dintre acestea neavând nevoie de îngrijiri medicale", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, locotenentul Irina Popa.

Cauza incendiului: defecțiuni în utilizare

Flăcările au distrus microbuzul în proporţie de 80%.

Potrivit ISU Neamț, incendiul s-a produs din cauza unor defecţiuni apărute pe timpul utilizării.

Amintim că, anul trecut, un microbuz care transporta șapte angajați la o societate comercială din comuna Zorleni, județul Vaslui, a luat foc în mers. Pasagerii și șoferul au reușit să iasă din mașină înainte ca flăcările să cuprindă tot vehiculul.

În urmă cu un an, un alt microbuz pentru transport persoane a luat foc. Incidentul a avut loc pe Dealul Negru, de pe DN 7 / E 81. Din fericire, nici atunci nu au existat victime, potrivit informaţiilor furnizate de către autorităţi.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite