Licitație dură pentru înființarea celui mai mare depozit de deșeuri din Neamț

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Construirea depozitului de la Girov va trebui finalizată în termen de 27 de luni de la data atribuirii contractului. Lucrările licitate mai cuprind închiderea gropilor de gunoi neconforme de la Roman, Bicaz și Târgu Neamț. Investiția cu fonduri europene depășește valoarea de 16 milioane de euro.

Suprafaţa totală aferentă depozitului judeţean de la Girov este de 27 de hectare, construcție proiectată să aibă în total trei celule, şi o durată de viaţă de 20 de ani.

Citește și: Comisia Europeană a aprobat 30 de milioane de euro pentru extinderea salubrizării în tot judeţul

Noua groapă de la Girov închide trei depozite neconforme

Lucrările licitate sunt enumerate în anunțul de participare emis de Consiliul Județean Neamț (autoritatea contractantă): „construcția primei acelule (7,72 ha), un sistem complet de colectare, transport si tratare a levigatului, sistem de transport și ardere a biogazului, clădire recepție, stație spălare autovehicule, clădire administrativă, garaje, stație de carburanți, utilități (alimentare cu energie electrică, alimentare cu apă, sistem PSI, canalizalire)".

În aceeși listă sunt trecute și lucrările de închidere a depozitelor neconforme de deșeuri de la Roman, Bicaz și Târgu Neamț.

Prețul ofertei și garanția lucrării, decisive în desemnarea constructorului

Valoarea estimată pentru realizarea lucrărilor este de 59,3 milioane de lei, fără TVA, însă prețul final va fi stabilit în urma licitației din 4 mai 2012, atunci când se vor deschide ofertele la sediul Bursei Române de Mărfuri, Terminal Piatra Neamț.

Citește și: Deşeurile aruncate de pietreni, greu de transformat în bani (FOTOGALERIE)

Criteriul de atribuire al contractului va fi „oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic". În desemnarea câștigătorului cel mai mult (70%) va conta prețul ofertei. Celelalte două componente ce vor trebui luate în calcul sunt „valoarea garantată de către ofertant a costurilor de operare anuale maximale aferente instalației de tratare a levigatului" (20%), respectiv perioada de garanție (10%) care nu poate fi mai mică de 24 de luni de la recepția lucrărilor.

Proiectul este susținut financiar din fonduri comunitare (80 %), în timp ce diferența este asigurată de la bugetul de stat (18 %) și din bugetul local (2 %).

Deşeuri periculoase pe malul Bistriţei

Rămâi pe neamt.adevarul.roca să afli toate informaţiile zilei!

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite