Prima fabrică de droguri descoperită în România. Gruparea de infractori a împânzit Europa FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism din Iaşi, împreună cu lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate efectuează astăzi, 29 martie, nu mai puţin de 15 percheziţii domiciliare.

Produse Anabolizante SURSĂ DIICOT
Produse Anabolizante SURSĂ DIICOT

Acestea au loc în judeţele Iaşi, Bacău, Bucureşti, Constanţa şi Sibiu şi vizează destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în fabricarea şi comercializarea în spaţiul Uniunii Europene de substanţe anabolizante. 

Descinderi şi în Republica Moldova

Totodată, pe teritoriul Republicii Moldova, procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, împreună cu ofiţerii Departamentului Antifraudă şi Conformare al Serviciului Vamal, efectuează 22 de percheziţii domiciliare, în baza unui acord privind constitutuirea unei echipe comune de anchetă cu autorităţile judiciare moldovene, încheiat cu sprijinul EUROJUST. 

Este vorba despre mai mulţi oameni cu dublă cetăţenie, română şi moldovenească, care au constituit, în a doua jumătate a anului 2021, un grup infracţional organizat, specializat în fabricarea de produse care conţin substanţe dopante cu grad de mare risc. 

Astfel, cu ocazia percheziţiilor efectuate de oamenii legii, a fost descoperit primul laborator de produse anabolizante din România. Totodată, la sediul DIICOT Iaşi sunt aduse, pentru audieri, 11 persoane.

,,Această acţiune beneficiază şi de sprijinul poliţiştilor din cadrul BCCO Iaşi, Bucureşti, Constanţa, de sprijinul poliţiştilor din cadrul SCCO Sibiu şi a celor din cadrul IPJ Hunedoara, Serviciul Acţiuni Speciale. Totodată, în acţiune au fost impplicaţi şi jandarmii din cadrul IJJ Iaşi şi IJJ Constanţa. Suportul tehnic de specialitate a fost asigurat de către lucrătorii din cadrul Biroului Tehnic şi de Criminalistică din cadrul DIICOT şi ai Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR.  Documentarea activităţii a fost realizată şi cu sprijinul EUROPOL. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie", precizează reprezentanţii DIICOT.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite