Cum s-a folosit o escroacă de o firmă fantomă pentru a vinde sejururi fictive. A continuat înşelăciunile cu procurorii pe urme
0O femeie din Galaţi a fost condamnată la închisoare cu executare pentru înşelăciune în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură private după ce a păcălit numeroase persoane cu peste 10.000 de euro, vânzându-le pachete turistice care nu existau în realitate şi vouchere false.
Curtea de Apel Galaţi a condamnat-o definitiv, pe 6 aprilie, pe Ionica Florea la şase ani şi şase luni de închisoare cu executare efectivă pentru înşelăciune în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Femeia trebuie să le restituie la 12 păgubiţi peste 10.000 de euro în contul sejururilor de vis pe care le promisese şi care s-au dovedit doar o minciună.
Într-un alt dosar penal, unde fusese condamnată la la trei ani, patru luni şi 20 de zile de închisoare cu executare efectivă pentru înşelăciune în formă continuată şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, Ionica Florea a fost obligată să restituie sume importante către trei bănci pe care le-a prejudiciat prin transferuri de fond ilegale. Femeia trebuie să returneze 81.475 de lei către ING Bank, 24.000 lei către Unicredit Bank S.A. şi 20.546,81 de euro şi 2.700 de lei către Banca Transilvania.
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi au cerut instanţei de judecată, pe 26 august 2017, arestarea preventivă a femeii din Galaţi, care era cercetată la acel moment exact pentru trei înşelăciuni şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.
”În sarcina inculpatei Ionica Florea s-a reţinut faptul că, în perioada noiembrie 2015 - august 2016, în calitate de reprezentant al S.C. Royal Travel Company S.R.L., societate care nu este înmatriculată la Oficiul Registrului Comerţului, a indus în eroare mai multe persoane fizice, pe care le-a determinat să achite diverse pachete turistice şi a emis vouchere care aveau aplicată o ştampilă falsă, atestând rezervările şi plata serviciilor turistice”, a precizat procurorul de caz în rechizitoriu.
Prejudiciul cauzat persoanelor care doreau să plece în diverse sejururi se ridica la acel moment la 7.000 lei. Judecătoria Galaţi a respins atunci propunerea de arestare preventivă a femeii, plasând-o sub control judiciar. Ionica Florea a continuat însă să înşele mai multe persoane prin acelaşi mod de operare, prejudiciul depăşind finalmente 10.000 de euro, astfel că, pe 2 octombrie 2017, Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi a cerut înlocuirea controlului judiciar cu arestarea preventivă.
”La data de 30 august 2017 şi pe 5 septembrie 2017, inculpata după ce a luat legătura cu persoana vătămată STS, a încasat de la acesta contravaloarea sumei de 3. 247 lei cu titlu de avans şi 540 lei cu titlu de plată finală, pentru contravaloarea unui sejur în Bulgaria. Totodată, persoanele vătămate PSA, CVE, VA şi CA au formulat plângeri penale, având în vedere că acestea au fost induse în eroare de către inculpată, care a continuat activitatea infracţională, determinându-le pe acestea să achite contravaloarea unor pachete turistice, fără a mai achiziţiona de la furnizor aceste servicii, cu scopul de a obţine un folos material injust”, susţin procurorii.