FOTO VIDEO BAC 2014 VRANCEA Toate subiectele la proba obligatorie de la Bacalaureat 2014: Istorie şi Matematică. Rezolvarea subiectelor - la Adevărul Live

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miercuri, 2 iulie, au avut loc probele scrise la proba obligatorie de la Bacalaureat 2014. Subiectele la Istorie şi subiectele la Matematică au fost postate pe site-ul adevarul.ro la scurt timp după începerea examenului.

Candidaţii au susţinut proba între orele 9.00 - 12.00, neputând ieşi din examenul de Bacalaureat mai devreme de 10.30.

Astfel, pentru Matematică au optat 1.719 candidaţi, iar pentru Istorie 674 candidaţi. Toţi aceştia au primit tipuri de subiecte conform specializării din anii de liceu.

Anul acesta, 2.600 de candidaţi din Vrancea s-au înscris la Bac 2014.

Miercuri a avut loc proba obligatorie în funcţie de profil (matematică sau istorie), iar vineri va avea loc proba la alegere.

Subiectele de la matematică de la Bac 2014, publicate pe adevarul.ro, au fost rezolvate la Adevărul Live, de la ora 11.00, de profesorul Costel Chiteş, de la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Capitală.

Profesorul spune că subiectele de la profilul Mate-Info au fost uşoare şi puteau fi rezolvate în 40 de minute - o oră fără probleme. "Sunt convins că majoritatea copiilor de la profilul Mate-Info vor rezolva subiectele fără probleme. Sunt subiecte normale, în conformitatea cu programa şcolară şi pe linia celor 100 de variante publicate în 2008 de Ministerul Educaţiei, deşi poate unele subiecte de anul acesta sunt mai uşoare. Nivelul scăzut de dificultate este, desigur, în avantajul copiilor, dar în dezavantajul facultăţilor care îi departajează pe candidaţi după nota obţinută la proba de matematică. Practic nu se va face o departajare clară între elevii foarte buni şi cei buni", spune Chiteş.

Subiectele la proba de Matematică - filiera teoretică, profilul real, specializarea mate-info / filiera vocaţională, profilul militar, specializarea mate-info

image

Subiectele la Matematică - filiera teoretică, profilul real, specializarea ştiinţe ale naturii

image

Subiectele la Matemarică - filiera tehnologică

image

Subiectele la Istorie  - filiera teoretică, profil umanist, toate specializările

image
image

În Vrancea au fost stabilite nouă centre de examen şi două de evaluare.

Anul trecut, promovabilitatea la nivelul judeţului Vrancea a fost de 55,32%.

Calendar Bacalaureat 2014

• 30 iunie – proba scrisă la Limba Română
• 1 iulie – proba scrisă la Limba Maternă
• 2 iulie – proba scrisă la Matematică sau la Istorie (proba obligatorie a profilului)
• 4 iulie – proba la alegere: geografie, biologie, chimie, fizică, economie, informatică, sociologie, filosofie, logică, psihologie
• 7 iulie – afişarea rezultatelor parţiale (până la ora 12.00, la avizierele liceelor) şi depunerea contestaţiilor (până la ora 16.00)
• 8-10 iulie - rezolvarea contestaţiilor
• 11 iulie – afişarea rezultatelor finale pe bacalaureat.edu.ro

Mai puteţi citi:

FOTO VIDEO BAC 2014 VRANCEA Subiectele la proba scrisă la limba română de la Bacalaureat 2014. La "Real" - un text de  Cezar Petrescu, la "Uman" - Gib. I. Mihăescu

VIDEO BAC 2014 Rezolvarea subiectelor de la proba de română de la Bacalaureat 2014

Modele de subiecte pentru examenul de bacalaureat

BACALAUREAT 2014 Prima lecţie de consiliere: „Un copil încurajat să-şi găsească chemarea e un adult de succes”

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite