Rectorul Universităţii Ovidius, Dănuţ Epure, a fost arestat pentru 29 zile de Tribunalul Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dănuţ Tiberius Epure în duba DNA. FOTO Adrian Boioglu
Dănuţ Tiberius Epure în duba DNA. FOTO Adrian Boioglu

Rectorul Universităţii Ovidius va petrece următoarele 29 zile în spatele gratiilor. Măsura a fost luată de magistraţii Tribunalului Bucureşti.

Dănuţ Tiberius Epure a fost reţinut marţi, 30 iulie de procurorii DNA şi este cercetat pentru trei fapte de corupţie.

Decizia arestării preventive poate fi atacată cu recurs. Dănuţ Epure este acuzat că din 2012 şi până acum a luat de trei ori mită. Sumele solicitate totalizează zece mii euro, dar rectorul Universităţii Ovidius a primit doar jumătate din bani. 

Prima şpagă a venit în vara anului trecut, atunci când a promis unei fete că o va ajuta să fie admisă la Facultate pe locurile destinate cetăţenilor străini. Preţul studenţiei a fost de 1000 euro.

Scăpat nepedpsit, rectorul a recidivat, spun procurorii anticorupţie. În iulie 2013 el a cerut mai multor viitori studenţi de la Facultatea de Farmacie nouă mii euro pentru a le furniza subiectele pentru examenele de biologie şi chimie. A primit doar patru mii euro, bani care au fost găsiţi asupra lui la percheziţiile efectuate de procurori.

Alături de Epure, magistraţii bucureşteni l-au arestat şi pe Stere Tala, cel care a intermediat şpaga din sesiune de admitere vara 2013.

Vă mai recomandăm

Universitatea Ovidius, de la categoria A la DNA. Elanul unei instituţii în plină afirmare a fost retezat de arestarea rectorului pentru luare de mită

Rectorul prins cu şpagă, Dănuţ Tiberius Epure, suspendat din funcţia de vicepreşedinte al CNR

FOTO Scandal de corupţie la vârful Universităţii Ovidius. Rectorul Dănuţ Epure, ridicat de DNA pentru luare de mită

UPDATE FOTO Rectorul Universităţii Ovidius, reţinut de DNA pentru 24 ore. Dănuţ Tiberius Epure este acuzat că a primit 5000 de euro şpagă

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite