UPDATE FOTO Rectorul Universităţii Ovidius, reţinut de DNA pentru 24 ore. Dănuţ Tiberius Epure este acuzat că a primit 5000 de euro şpagă

0
0
Rectorul Dănuţ Tiberius Epure, în duba DNA FOTO Adrian Boioglu
Rectorul Dănuţ Tiberius Epure, în duba DNA FOTO Adrian Boioglu

Rectorul Universităţii Ovidius a fost ridicat marţi, 30 iulie, de procurorii DNA, fiind condus la sediul instituţiei pentru audieri. Dănuţ Tiberius Epure este suspectat de luare de mită la examenul de admitere.

UPDATE 21.25 Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au emis un nou comunicat, în care anunţă că inculpaţii au fost reţinuţi pentru 24 ore şi urmează a fi prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 zile.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări penale faţă de inculpaţii:

EPURE TIBERIUS-DĂNUŢ, rector al Universităţii Ovidius din Constanţa, în sarcina căruia s-au reţinut trei infracţiuni de luare de mită şi 

TALA STERE, persoană fără calitate specială, în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de luare de mită. 

Anchetatorii susţin că la Tala Stere este cel care a intermediat relaţia cu persoana care a dat suma de bani. Cei doi au fost reţiniţi pentru 24 ore urmând a fi prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pe un termen de 29 de zile.

În cauză, procurorii efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.“

UPDATE 20.05 Direcţia Naţională Anticorupţie a dat publicităţii următoarele informaţii:

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări penale faţă de învinuitul EPURE TIBERIUS-DĂNUŢ, rector al Universităţii „Ovidius” din Constanţa, în sarcina căruia s-au reţinut trei infracţiuni de luare de mită.

Din Rezoluţia de începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt: 

În cursul lunii august 2012, învinuitul Epure Tiberius-Dănuţ, în calitate de rector al Universităţii „Ovidius” din Constanţa, a primit de la o persoană, prin intermediar, suma de 1.000 euro, pentru a facilita admiterea fiicei persoanei de la care a primit banii la Facultatea de Farmacie din cadrul Universităţii „Ovidius”, pe un loc destinat cetăţenilor străini.

De asemenea, în cursul lunii iulie 2013, învinuitul Epure Tiberius-Dănuţ a pretins, atât direct cât şi prin intermediar, de la două persoane, suma totală de 9.000 de euro pentru a pune la dispoziţia unor candidaţi la examenul de admitere la Facultatea de Farmacie subiectele la disciplinele de concurs.

Din banii pretinşi în luna iulie 2013, învinuitul a primit suma de 4.000 de euro, după care a remis unuia dintre candidaţi subiectele şi rezolvările acestora la disciplinele biologie şi chimie.

Învinuitului i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. 

În cauză, procurorii efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane." 

UPDATE 17.40 Rectorul Dănuţ Tiberius Epure a fost urcat în maşina DNA şi dus la Bucureşti. Avocatul său Cătălin Filişan a declarat că Epure a fost pus sub învinuire de procurorii Anticorupţie. Aceştia au ridicat o serie de documente şi plicuri din biroul rectorului.

UPDATE 14.40 Rectorul Dănuţ Tiberius Epure a fost adus, în această dimineaţă, de procurorii DNA BUcureşti de la propria locuinţă la Rectoratul Universităţii Ovidius.

Biroul lui fusese deja sigilat de anchetatori, dar a fost desigilat în prezenţa lui Epure. Singura persoană din cadrul instituţiei de învăţământ chemată de procurori în biroul lui Epure, în timpul audierilor, este Gabriela Stanciu, prorectorul universităţii de stat din Constanţa. 

UPDATE ORA 14.30 Surse din anchetă au mai declarat pentru ”Adevărul” că banii pe care rectorul Dănuţ Tiberius Epure i-ar fi primit drept şpagă de la viitorii studenţi ar fi fost pentru a le da acestora subiectele la Admitere la Facultatea de Farmacie.

image

În schimbul subiectelor, Epure trebuia să strângă de la candidaţi 10.000 de euro, dintre care 4.500 de euro îi primise deja asăzi. Banii au fost găsiţi de procurori asupra lui Dănuţ Tiberius Epure, în timpul percheziţiilor care au început în această dimineaţă atât la Rectorat, cât şi la locuinţa celui cercetat. 

Examenul de Admitere la Facultatea de Medicină din cadrul Universitţii ”Ovidius” din Constanţa a avut loc joia trecută, în 25 iulie, iar rezultatele s-au afişat în aceeaşi zi, seara. 

UPDATE ORA 13.55 Surse apropiate anchetei au declarat pentru ”Adevărul” că asupra rectorului Dănuţ Tiberius Epure s-ar fi găsit 4.500 de euro. Banii ar fi provenit de la mai mulţi viitori studenţi, care ar fi primit de la Epure subiectele pentru examenul de Admitere. Aceleaşi surse ne-au mai declarat că, în cursul zilei de astăzi, rectorul de la Universitatea ”Ovidius” din Constanţa mai aştepta de la aceiaşi studenţi alţi 5.500 de euro. 

În această dimineaţă, procurorii DNA au făcut percheziţii şi la domiciliul rectorului Epure. Acum, anchetatorii percheziţionează biroul acestuia de la Universitate, rectorul fiind audiat. 

Lângă biroul lui Dănuţ Tiberius Epure, zeci de tineri erau la rând pentru a depune dosarele de înmatriculare la Facultatea de Ştiinţe Economice. 

La această oră, rectorul Epure este anchetat de DNA.

Cercetările sunt efectuate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Bucureşti, care au realizat toată acţiunea.

Vă ţinem la curent cu derularea evenimentelor

Vă mai recomandăm:

FOTO Scandal de corupţie la vârful Universităţii Ovidius. Rectorul Dănuţ Tiberius Epure, reţinut de DNA pentru 24 ore, împreună cu un complice. Amândoi vor fi propuşi spre arestare

Rezultatul alegerilor de la „Ovidius”. Cine este noul rector al celei mai mari universităţi din Dobrogea

Dănuţ Tiberius Epure, confirmat în funcţia de rector al Universităţii „Ovidius“

Cine sunt prorectorii Universităţii „Ovidius“ Constanţa


 

Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite