Săptămâna „reparaţiilor“ la Cluj. Cum schimbi o comunitate cu un concept din Olanda

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de la o acţiune a celor de la Repair Cafe din Cluj  FOTO Adevărul
Imagine de la o acţiune a celor de la Repair Cafe din Cluj  FOTO Adevărul

Oameni de bine de la Asociaţia Cercul Social şi Casa de Cultură Permanentă din Cluj anunţă un eveniment la ordinea zilei în străinătate, dar necunoscut românilor: Săptămâna Internaţională Repair Cafe. Vor fi multe discuţii pe teme sociale care privesc comunitatea, dar şi multe reparaţii la diverse obiecte casnice.

„Săptămâna Internaţională a Repair Café este un eveniment internaţional care are loc în fiecare toamnă, în a treia săptămână din luna octombrie, menit să mobilizeze cât mai multe Repair Café-uri şi comunităţi din lume să sărbatorească împreună cauzele şi oamenii pentru care lucrează“, ne explică organizatorii evenimentului. 

La Cluj va avea loc zilnic câte o activitate la care şi-au anunţat prezenţa universitari de la UBB şi oameni din ONG-uri. Cei interesaţi să participe găsesc programul pe zile pe pagina de Facebook a evenimentului.

Organizatorii au şi un mesaj pentru cei interesaţi să li se alăture: 

„Căutăm şi propunem soluţii pentru reinventarea Clujului. Un viitor mai bun al acestui frumos oraş, forme alternative de economie (...) şi zero deşeuri sunt concepte asupra cărora punem reflectorul în cadrul Săptămânii Internaţionale a Repair Café. Se va întâmpla şi la Cluj în săptămâna 17-23 octombrie“.

Potrivit repaircafe.org, conceptul de Repair Café, un loc unde cei cu mâini dibace repară lucruri, a apărut prima dată în lume în Olanda, în octombrie 2009. Ideea îi aparţine jurnalistei Martine Postma din Amsterdam. Aceasta a creat în 2010 Fundaţia Repair Café, care sprijină grupurilor locale din toată lumea care doresc să creeze propriul lor Repair Café.

Mai puteţi citi:

„Cafeneaua reparaţiilor“, locul unde obiectele stricate sunt readuse la viaţă gratuit
 

Cluj-Napoca

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite