Haos la aeroportul din Cluj-Napoca: zeci de călători blocați din cauza scannerelor defecte

0
Publicat:

Zeci de călători au fost blocați timp de ore la Aeroportul din Cluj-Napoca joi seara, din cauza defectării scannere-lor de bagaje, relatează Știrile ProTv. 

Zeci de pasageri au pierdut zborul spre Paris, din cauza scannere-lor defecte - Foto Pixabay
Zeci de pasageri au pierdut zborul spre Paris, din cauza scannere-lor defecte - Foto Pixabay

Oamenii nu au putut să avanseze spre porțile de îmbarcare, iar aeronava spre Paris a decolat cu doar o parte din pasageri, după 40 de minute de așteptare. Între timp, 43 de persoane au rămas blocate în aeroport și au fost direcționate către un autocar pentru a ajunge în Franța. 

Defecțiunile la scannerele de bagaje au determinat întârzierea și problemele de îmbarcare. 

De la ora 16 ne-au tot amanat spunându-ne "stati liniștiți, o să plecați". Dupa 2 ore de asteptari, ni s-a spus că a plecat aeronava. Era o a doua soluție, pe care au deschis-o doar după ce a plecat avionul nostru.", a spus un călător, potrivit sursei citate. 

După o lungă așteptare, singura soluție a fost un autocar care să îi transporte în aceeași noapte la Paris. 

Am fost in aeroport cu un bebelus de 5 luni, timp de 4 ore. Ei propun un microbuz care ajunge undeva la 23 pentru Paris, pentru mine nu e ok si pentru ceilalti care sunt cu copii. Următorul zbor va fi duminica, care ne-a costat încă 400 euro.", a declarat o altă femeie.  

Defecțiunile ar fi apărut în urma lucrărilor de extindere a terminalului de pasageri, au transmis reprezentanții aeroportului. 

David Ciceo, directorul Aeroportului Internațional „Avram Iancu”, a explicat că au apărut probleme tehnice legate de soft, integrare și accidental, de tăierea unor cabluri.  

Comandantul avionului a luat decizia să plece. Nu cred că ar fi fost o problemă să mai aștepte 30 de minute.”, a adăugat David Ciceo, directorul Aeroportului Internațional „Avram Iancu”. 

Multe dintre persoanele care au pierdut zborul au refuzat să folosească transportul cu autocarul. 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite