Viforel Dorobanțu, dascălul care „sfințește locul“ pentru Educație. Cum se face școală în comuna Curcani, Călărași

0
Publicat:

Viforel Dorobanțu, un dascăl din județul Călărași, deschide rubrica săptămânală „Omul sfințește locul” pentru profesori, pe pagina de Facebook a Ministerului Educației, în semn de recunoştinţă pentru oamenii care schimbă în bine comunităţile educaţionale din care fac parte. Profesorul este director al Școlii nr. 1 din Curcani, Călărași.

Viforel Dorobanțu este profesor la școala din comuna Curcani FOTO Facebook Ministerul Educației
Viforel Dorobanțu este profesor la școala din comuna Curcani FOTO Facebook Ministerul Educației

Pentru viitoarele postări, vă invităm să ne ajutați să-i găsim și să le mulțumim profesorilor buni ai României, printr-o menționare a numelor lor în comentarii (tag). Noi îi vom căuta, îi vom prezenta pe pagină și le vom mulțumi. Reluăm, de azi, și comunicarea pe contul de Instagram al ministerului”, anunță Ministerul Educației.

În cadrul postării, reprezentanții Ministerului Educației laudă școala de la țară, amintind de metodele atractive de predare pe care le folosesc dascălii.

Școala din comuna Curcani (județul Călărași) este exemplul viu că există educație de calitate în mediul rural. În ciuda greutăților pe care mulți dintre copiii din Curcani le au acasă, metodele atractive de predare și dăruirea profesorilor îi fac să uite de griji și să nu înceteze să viseze la un viitor frumos. Învață geometria și fizica pe terenul de sport sau pătrund, la clubul de lectură, în lumea fantastică a seriei Harry Potter în școala-pilot din comuna cu resurse financiare puține, dar cu oameni inimoși", arată Ministerul Educației.

Despre directorul școlii, profesorul Viforel Dorobanțu, se arată eforturile pe care le-a făcut în ultimii ani pentru ca școala de la țară să le depășească pe unele de la oraș.

„Arhitect al schimbărilor la școala din Curcani este domnul director Viforel Dorobanțu, profesor de fizică și de informatică, absolvent al unui masterat în management educațional (în anul 2011), cu studii postuniversitare în Tehnologia Informației și Comunicațiilor (TIC).

Înțelegând nevoia de schimbare a școlii românești și de corelare a metodelor de predare cu nevoile copiilor, în anul 2019, directorul a început dotarea fiecărei clase cu câte un calculator și un televizor conectate la internet prin fibră optică. Cu sprijinul mediului ONG, la școală și la grădiniță au fost organizate cluburi de lectură pentru elevi și pentru părinții preșcolarilor și ore suplimentare gratuite pentru copiii din clasele primare.

Vă mulțumim, dragi profesori și părinți, pentru tot ceea ce faceți pentru copiii din Curcani!”, se arată în postarea de pe pagina de socializare.

Folosesc un catalog electronic

De altfel, profesorii școlii gimnaziale Curcani folosesc, din septembrie 2021, exclusiv catalogul electronic Kinderpedia.  Și-au dat seama repede cât de prietenoasă și utilă este platforma Kinderpedia și o recomandă cu drag tuturor dascălilor care vor să-și simplifice activitatea didactică și să-i aducă pe părinți mai aproape de educația copiilor, a spus, citat de kinderpedia.ro, Vali Neagu, unul dintre profesorii dedicați ai școlii.

Viforel Dorobantu, directorul Școlii Gimnaziale Curcani, a împărtășit cum a fost pentru ei tranziția completă la un catalog electronic.

De când am inclus școala în pilotarea Ministerului Educației privind catalogul electronic ni s-a schimbat paradigma asupra timpului pe care profesorul îl alocă sarcinilor administrative. Am redus semnificativ, până la eliminarea totală în unele cazuri, timpul alocat completării unor rapoartenecesare managementului școlii. Astfel ne rămâne mai mult timp pentru abordarea actului educațional fără sincope administrative", a precizat profesorul pentru kinderpedia.ro.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite