Cum trebuie să cureţi şi să păstrezi salata în mod corect. Cele mai frecvente greşeli

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salata verde, un aliment care trebuie păstrat corect pentru a nu e îmbolnăvi FOTO retete.acasa.ro
Salata verde, un aliment care trebuie păstrat corect pentru a nu e îmbolnăvi FOTO retete.acasa.ro

Salata, unul dintre alimentele cel mai frecvent folosite în alimentaţie, trebuie curăţată bine de murdărie sau nisip, însă este foarte important şi cum o păstrăm în frigider. Siteul cumsa.ro ne învaţă ce greşeli trebuie să evităm.

Unele persoane preferă să clătească un pic salata sub un jet de apa rece, luând la mână fiecare frunză. Alţii preferă să taie salata, iar apoi să o puna într-un bol cu apă rece, pentru a lasă murdăria sau nisipul să se depună pe fundul castronului. Totuşi, unele persoane merg mai departe şi lasă salata în frigider într-un bol plin cu apă, în care mai adaugă şi câteva linguri de zahăr. Acesta este un mic truc pentru a menţine frunzele de salată crocante.

Conform site-ului cumsa.ro , după ce este spălată bine sub jet de apă trebuie să te asiguri că nu a mai rămas murdărie pe frunze. De asemenea, site-ul cumsa.ro ne sugerează să uscăm frunzele de salată cu ajutorul unui prosop de hârtie înainte de a le pune în bol.

O alta metoda eficientă de a curăţa salata este să foloseşti o strecurătoare şi să speli salata până ce nu mai există murdărie depusă pe fundul acesteia.

Un alt secret este să pui salata într-un bol plin cu apă, iar apoi să adaugi câteva linguri de sare. Astfel, te asiguri că elimini toate bacteriile prezente.

Principalul lucru la care trebuie să fim atenţi atunci când punem salata proaspăt curăţată în frigider este ca frunzele să fie uscate. Foloseşte un prosop de hârtie, iar apoi poţi păstra salata într-o pungă ce se poate sigila, însă asigură-te ca scoţi aerul din pungă, după ce ai pus-o. Salata poate fi pastrată astfel pentru maximum 6-8 zile.

Totodată, ar trebui să fim atenţi unde punem salata în frigider, se arată pe site-ul cumsa.ro. Este esenţial să o ţinem departe de fructe, deoarece acestea emana un gaz numit etilenă, care poate accelera coacerea altor fructe sau legume depozitate în comun. Poţi pune salata în containerul special pentru legume.

Vă mai recomandăm şi:

Prognoza meteo: Iar se strică vremea. Ce zone vor fi măturate de vijelii, unde se anunţă caniculă

Parlamentarul român, exponent al bugetarului de lux

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite