Punct termic care moare dar nu se predă. Va fi transformat în centru de zi pentru persoanele cu dizabilităţi VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa I. Bunilă
Sursa I. Bunilă

Tinerii din oraşul Buzău aflaţi în situaţii speciale din cauza problemelor de sănătate au, de luni, un loc în care să-şi petreacă timpul într-un mod cât mai plăcut.  Acesta este amenajat în clădirea unui fost punct termic.

La iniţiativa ”Asociaţiei de Sprijin a Copiilor cu Handicap Fizic” (ASCHFR), un fost punct termic din municipiu a fost transformat într-un centru de zi pentru persoanele cu dizabilităţi, primul de acest gen din judeţul Buzău.

În fostul punct termic 20, din centrul oraşului, reabilitat complet din fondurile Primăriei Buzău, au fost amenajate cabinete pe diferite specializări, dar şi o sală în care să fie creată o atmosferă cât mai primitoare, în care tinerii cu dizabilităţi să se simtă în largul lor şi să poată socializa. 

Tinerii cu handicap vor beneficia însă şi de ajutorul unor specialişti, precum un kinetoterapeut sau un psiholog, care să îi ajute să se simtă bine în pielea lor.

„Este un lucru foarte bine realizat, exact pe nevoile noastre. Copiii noştri au nevoie de ele, prin recuperare, prin socializare şi prin diferite activităţi pe care le vom face aici împreună, în centru, împreună cu Direcţia de Asistenţă Socială”, a declarat Filofteia Neagu, preşedinte ASCHFR Buzău.

Centrul de zi pentru persoanele cu dizabilităţi, coordonat de Direcţia de Asistenţă Socială Buzău, este deschis timp de opt ore pe zi şi are şase angajaţi.

În centrul cu o capacitate de 25 de persoane se va pune accent pe socializare dar şi pe şedinţele de terapie, mai exact kinetoterapie, ergoterapie şi dezvoltare personală.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Ocupaţia care a smuls din depresie o bătrână rămasă singură într-un cătun din Munţii Buzăului 

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite