Copilul este o legumă, dar comisia de malpraxis spune că medicii nu sunt vinovaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Nu este malpraxis" - aşa a hotărât comisia de malpraxis în cazul copilului ştrangulat cu cordonul oblical pentru că mama a fost lăsată singură de medici. Sebastian, în vârstă de aproape 3 ani, nu are viaţa unui copil normal. Creierul său nu funcţionează la parametri normali aşa că Sebi nu este conştient de lumea exterioară şi nici de el însuşi

După naşterea lui, părinţii au făcut cărare spre toate clinicile şi spitalele în speranţa că Sebi se va recupera. Între timp s-au luptat cu toate instituţiile şi comisiile statului român pentru a-şi face dreptate. Singura comisie, aceea de malpraxis, care ar fi trebuit să-i ajute i-a dezamăgit când în urmă cu trei zile le-a trimis o hârtie pe care scrie sec  “nu este malpraxis”.

Mai citiţi:
Constanţa: Băieţel ucis de un diagnostic greşit

Bucureşti: Copil distrus de medici, părinţii dau în judecată instituţiile statului

Părinţii bebeluşului mutilat în maternitate cer concedierea asistentei

Familii distruse de erori medicale


“După aproape trei ani în care noi am am plătit experţii comisiei şi am făcut zeci de drumuri la preşedintele comisiei ni s-a răspuns că nimeni nu este vinovat pentru această crimă. Nu înţeleg cum au făcut ei vreo expertiză în condiţiile în care nimeni nu a venit să vorbească cu noi sau cu copilul? Au dat un telefon cadrelor medicale acuzate de noi, aşa s-a făcut ancheta?!”, a spus Nansi Lungu, tatăl copilului.


Medicii au recunoscut

Părinţii se mai luptă în paralel, în instanţă, cu Colegiul Medicilor şi cu Ordinul Asistentelor Medicale şi Moaşelor. “Atât medicul neonatolog cât şi asistentele au lăsat-o pe soţia mea singură. Era de datoria meidicului să o supravegheze. Cadrele medicale au recunoscut că aşa s-a întâmplat cu toate acestea s-a hotărât că nu este malpraxis”, a mai spus Nansi Lungu. 

Comisia de malpraxis a municipiului Bucureşti este condusă, conform legii, de aceeaşi persoană care ocupă poziţia de director coordinator al Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti. În cazul de faţă este vorba despre dr. Cristina Pelin, care nu a putut fi contactată până la închiderea ediţiei.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii spun că vor analiza documentele şi modul în care experţii desemnaţi de comisia de expertiză au făcut ancheta. "Vom relua pas cu pas ce au făcut experţii şi vom vedea dacă a fost respectată legea", a spus Oana Grigore, purtătoarea de cuvânt a Ministerului Sănătăţii. Oana Grigore a promis că va avea în cursul zilei de astăzi o discuţie cu ministrul sănătăţii, Cseke Attila pentru a găsi o soluţie pentru rezolvarea acestui caz.

Citiţi în mâine în "Adevărul"
Comisia de Malpraxis se face că anchetează pe banii victimelor

Ajutaţi-l pe Sebi

Sebi ar mai putea să aibă o şansă să aibă o viaţa apropiată de normalitate dacă ar reuşi să facă toate terapiile necesare, numai că părinţii săi, ambii cadre universitare, au venituri de mizerie.
Ei pot fi ajutaţi prin donaţii la

BCR, RON: RO 53 RNCB 0245 0366 2292 0001;

EURO: RO 26 RNCB 0245 0366 2292 0002;

Umanitar: RO 69 RNCB 0245 0366 2292 0004;

Cod SWIFT: RNCBROBU;

Titular: Lungu Nansi-Ionuţ.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite