Autobuzul 102, campion la traseu - lungime
0Linia lui 102 se întinde pe aproape 17 kilometri, iar la polul opus se află troleibuzul 73, cu 2 kilometri lungime. Troleibuzul îşi termină ruta în şapte minute, în timp ce 102 are nevoie de nouă ori mai mult timp pentru a ajunge la capătul liniei.
Autobuzul care te plimbă cel mai mult prin Bucureşti este 102, traseul lui legând sudul de estul oraşului. În schimb, troleibuzul 73 „se învârte” doar prin Berceni, pe Bulevarul Alexandru Obregia şi puţin din Piaţa Sudului. Diferenţa dintre cele două este la fel de „dramatică“ şi când vine vorba de kilometri.
Astfel, 102 parcurge aproape 17 kilometri pentru a ajunge dintr-un capăt în altul, pe când troleibuzul 73 - puţin peste 2 kilometri. „Dus-întors, autobuzul 102 parcurge 33,5 kilometri, iar troleibuzul 73, doar 4,4 kilometri“, a spus purtătorul de cuvânt al Regiei Autonome de Transport Bucureşti, Mihai Vlădărău.
Cinci staţii până la capăt de linie
Troleibuzul 73 pleacă de la Piaţa Sudului şi ajunge la staţia „Turnu Măgurele” după doar şapte minute. Traseul lui nu este încetinit de obstacole precum semafoare sau intersecţii aglomerate, căci el nu întâlneşte decât două intersecţii semaforizate unde traficul este, de obicei, liber. Cum troleibuzul are cel mai mic traseu, nici numărul de staţii nu putea să fie foarte mare.
Şoferul este nevoit să oprească doar de cinci ori, în staţiile Piaţa Sudului, Bd. Alexandru Obregia, Dragoş Mladinovici, Străduinţei, Aliorului şi Turnu Măgurele. Deşi tot traseul troleibuzului este inclus şi în cel al autobuzului 313, acesta nu duce lipsă de călători. Mulţi îl aşteaptă cuminţi în rondul de la Piaţa Sudului pentru a se urca în cea mai scurtă călătorie.
Trei spitale şi şase magazine pe traseul 102
„Excursia“ de 17 kilometri cu autobuzul 102 începe la Gara Progresul, la ieşirea din Bucureşti, spre Jilava. După 34 de staţii şi o oră şi trei minute petrecute în autobuz, şoferul ajunge la capătul liniei, la Cora Pantelimon, în estul oraşului. De cele mai multe ori traseul este liber, doar pe Şoseaua Vitan Bârzeşti fiind aglomeraţie. De asemenea, ruta autobuzului este folositoare pentru cei care vor să-şi facă cumpărăturile.
El trece pe lângă cele mai importante magazine atât din zona de sud, cât şi din zona de est. Dedeman, Carrefour Grand Arena, Plus, Carrefour Vitantis, Real şi Cora Pantelimon se află pe cea mai lungă linie RATB din Capitală. De asemenea, cei care doresc să găsească un spital pot să se urce în 102, căci acesta trece pe la Spitalul Sfântul Ioan, Policlinica Titan şi Spitalul Nicolae Malaxa.