„Un oraş minunat care nu-i pe harta turistică”
0Străinii care vizitează Brăila se declară uimiţi că pe cât este de frumoasă urbea, pe atât de greu de nimerit este. Cei trei ciclişti, doi băieţi şi o fată, laudă oraşul, laudă oamenii, dar sunt de-a dreptul şocaţi de faptul că un astfel de municipiu este de negăsit pe lista destinaţiilor turistice.
Inge Elbst, Alfred Elbst şi Erich von Gnalen sunt trei studenţi din Germania care au poposit vreme de patru zile în municipiul Brăila.
Cei trei au făcut un raid pe bicicletă de la Passau în Germania la Tulcea, urmărind cursul Dunării. La întoarcerea către casă au ales municipiul nostru pentru un popas mai lung.
„Alegerea nu a fost întâmplătoare. Chiar dacă aveţi numeroase străzi în lucru oraşul arată excelent. Eu sunt din Augsburg şi pot spune că Brăila seamănă oarecum cu oraşul meu. Este un oraş frumos, curat, cu clădiri admirabile. Am aflat de la amicii pe care i-am făcut în cele patru zile cât am stat aici că Brăila a fost complet rasă de pe faţa pământului în 1829. Dar a avut oameni foarte gospodari din moment ce s-a dezvoltat aşa frumos", ne-a declarat Erich von Gnalen.
Teamă pe şosele
Cei trei tineri spun că Brăila nu este cunoscut deloc de la punctele de informare din Occident.
„Am încercat să aflăm câte ceva despre oraşele pe care urma să le vizităm în România. Am găsit materiale informative despre Oraviţa, Turnu Severin şi Tulcea, aceasta din urmă fiind recomandată ca poartă de intrare în Delta Dunării. Despre Brăila nimic! A trebuit să ajungem aici ca să aflăm că avem o altă Deltă a Dunării la doar doi paşi de o metropolă cu 300.000 de locuitori. Singurul lucru pe care nu îl înţelegem este lipsa cronică a aleilor pentru biciclişti", ne-a declarat Inge Elbst, 21 de ani, studentă la Academia de Ştiinţe Politice Europene din Viena.
Fratele studentei de 21 de ani, Alfred Elbst, de 23 de ani este student la Facultatea de Ştiinţe Juridice din Munchen, coleg cu Erich von Gnalen. El ne-a explicat cum s-a rezolvat problema cicliştilor în Germania.
Citeşte amănunte în ediţia locală de Galaţi-Brăila a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a „Adevărul" (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.