Sfaturile pompierilor pentru a preveni declanşarea unor incendii de 1 Mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Orice activitate în pădure trebuie efectuată cu respectarea regulilor de prevenire a incendiilor Foto: arhivă Adevărul
Orice activitate în pădure trebuie efectuată cu respectarea regulilor de prevenire a incendiilor Foto: arhivă Adevărul

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dunărea” al judeţului Brăila este preocupat de consecinţele pe care le-ar putea produce neglijenţa în utilizarea focului a celor care îşi vor petrece ziua de Ziua Muncii.

Pentru ca sărbătorirea Zilei Muncii în zonele de agrement sau în gospodărie să nu se transforme în evenimente cu incendii, ce pot avea urmări grave asupra populaţiei sau mediului înconjurător, se recomandă respectarea cu stricteţe a regulilor de prevenire şi stingere a incendiilor. Jarul aruncat la întâmplare, fumatul în locuri nepermise şi jocul copiilor cu focul au provocat numeroase incendii.

”Pentru a-i proteja pe cetăţenii care vor ieşi de 1 Mai, dar şi în alte zile la grătar, pompierii îi sfătuiesc pe aceştia să nu lase focul nesupravegheat, mai ales atunci când bate vântul, iar la plecare să stingă jarul cu apă şi să acopere cenuşa cu pământ. Fumătorii sunt rugaţi să nu arunce la întâmplare resturile de ţigara sau chibriturile aprinse, fumatul fiind permis doar în locuri marcate şi amenajate”, au precizat reprezentanţii ISU Brăila.

O grijă deosebită trebuie acordată copiilor, cărora nu trebuie să li se lase la îndemână mijloace de aprindere (chibrituri sau brichete).

Pentru a preveni izbucnirea unui incendiu la fondul forestier se impune interzicerea accesului cu foc deschis şi fumatul în pădure sau la o distanţă mai mică de 100  de metri de aceasta. Locurile de popas vor fi stabilite, amenajate şi marcate, iar orice activitate în pădure, indiferent de natura acesteia, va fi desfăşurată cu respectarea strictă a normelor de prevenire a incendiilor.

Accesul autoturismelor particulare în pădure, precum şi instalarea corturilor pentru cazare în alte locuri decât cele special amenajate, este interzis. Orice început de incendiu observat trebuie să fie anunţat la numărul unic de urgenţă 112 pentru a fi lichidat de către pompieri înainte de a se produce pagube materiale sau pierderi de vieţi omeneşti.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite