Un centru de recuperare pentru copii din Sighetu Marmaţiei, premiu pentru bune practici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centrul din Sighetu Marmaţiei
Centrul din Sighetu Marmaţiei

Centrul de Recuperare pentru Copilul cu Handicap Sighetu Marmaţiei a câştigat concursul “100 de exemple de bune practici în serviciile sociale din România“. Premiul a fost acordat de către Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, ca recunoaştere a unor bune practici în domeniul serviciilor sociale.

Centrul din Sighetu Marmaţiei se află în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş şi asigură servicii sociale de tip recuperare, activităţi de abilitare şi reabilitare terapeutică, educaţie specializată, socializare, consiliere, dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă, precum şi activităţi de sprijin, consiliere, educare pentru părinţi sau reprezentanţii legali, dar şi pentru alte persoane care au în îngrijire copii cu dizabilităţi. Unitatea oferă servicii specializate pentru copiii care prezintă dizabilităţi şi grad neuropsihic şi locomotor în vederea prevenirii, limitării şi înlăturării efectelor temporare sau permanente ale unor situaţii care pot genera inadaptare, izolare, marginalizare sau excludere socială.

Concursul „100 de exemple de bune practici în serviciile sociale din România“ s-a adresat furnizorilor de servicii sociale publici şi privaţi care au înfiinţat şi dezvoltat servicii sociale, ce oferă unele modele de bună practică inspirate din domeniul în care activează, într-un context social plin de provocări, dar pe care au reuşit să le depăşească cu professionalism, responsabilitate şi tenacitate, îmbunătăţind calitatea serviciilor sociale oferite.

 Fişele de evaluare ale serviciilor sociale declarate câştigătoare în cadrul concursului vor fi publicate în cadrul unui Ghid de bune practici pentru 100 servicii sociale în România în anul 2018 - anul Centenar al Unirii.

Concursul, lansat în data de 6 noiembrie 2018, a fost dedicat furnizorilor publici şi privaţi de servicii sociale din România, în contextul anului aniversar al Centenarului Marii Uniri.

La trecerea a aproximativ 100 de ani de la începuturile asistenţei sociale în România, Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, în calitate de autoritate publică centrală cu atribuţii în aplicarea strategiilor şi politicilor publice în domeniul muncii, protecţiei sociale, familiei şi persoanelor vârstnice, şi-a propus realizarea unei recunoaşteri a unor bune practici în domeniul serviciilor sociale, ca parte a sistemului naţional de asistenţă socială.

Mai puteţi citi:

Cum poţi să verifici în timp real când te poţi prezenta după paşaport. Statusul cererii, vizibil cu ajutorul unei aplicaţii

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite