Sareh Mehrdad este singurul medic urolog din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A ales să studieze medicina în România, unde şi-a întemeiat şi o familie. De patru ani a fost repartizat la Spitalul din Alexandria, unde nu exista un medic cu specialitatea sa.

Sareh Mehrdad este originar din Iran, dar s-a stabilit în România pentru a practica meseria care i-a plăcut cel mai mult şi anume medicina. „Prin 1990 am plecat din Iran în Japonia, pentru a strânge bani de facultate. După doi ani, am venit în România şi m-am înscris la facultatea de medicină, pe care am terminat-o în 1998", spune medicul care înainte de a fi admis la facultate, a trebuit să susţină un examen de limba română. „A fost foarte greu, m-am pregătit intens timp de trei luni, după care am dat examenul. Şi după admitere mi-a fost greu, dar cu ajutorul soţiei am reuşit să învăţ foarte repede limba română. După un an vorbeam fluent, faţă de alţi colegi străini", mai spue medicul specialist.

A dat Canada pe România

Sareh Mehrdad spune că iniţial vroia să plece în Canada, dar a cunoscut-o pe soţia sa şi s-a stabilit în România. „ Planul meu era să plec în Canada, dar după ce m-am împrietenit cu actuala soţie, am decis să rămân în România. După doi ani, ne-am şi căsătorit", mai spune urologul. După facultate şi-a continuat rezidenţiatul, la Institutul Clinic Fundeni. „Perioada de facultate şi mai apoi de rezidenţiat a fost mai dificilă pentru mine, din cauza unor probleme financiare, dar cu ajutorul mamei, am reuşit să trec peste. În primul an de rezidenţiat am avut onoarea să lucrez cu academicianul Eugen Proca, apoi am fost preluat de profesorul Ionel Sinescu, care a fost şi cel ce m-a îndrumat spre spitalul din Alexandria", explică medicul.
Începând din 2007 lucrează la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alexandria, unde spune că s-a acomodat destul de bine. „Când am venit la Alexandria, mi-a fost un pic mai greu din cauza lipsei de echipament medical, pentru că nu aveam posibilitatea să fac toate operaţiile pe care le-am învăţat la Fundeni. Pe parcurs lucrurile s-au mai îmbunătăţit, pot face mai multe operaţii, însă mai sunt lipsuri, în continuare. Totuşi, aici se pot face acum o mare parte din operaţiile care se fac şi la spitalele mari, operaţii despre care mulţi teleormăneni nici nu ştiu că le pot realiza în Alexandria", explică specialistul.

Colaborează cu soţia pe plan medical

Soţia doctorului Sareh este tot medic specialist, în ginecologie şi medicină de laborator. „Avem o colaborare foarte bună în domeniul uro-ginecologic. Am rezolvat împreună de-a lungul timpului mai multe patologii care nu fuseseră rezolvate în altă parte. Am avut multe cazuri şi din Bucureşti, care au venit la noi, şi pe care le-am rezolvat", spune medicul Sareh

Profil
Născut: 01 iulie 1967, Teheran - Iran
Studii: UMF „Carol Davila" Bucureşti
Ocupaţie: medic specialist
Familie: Este căsătorit şi are doi copii


Ce-i place
„Îmi place să gătesc şi să stau cât mai mult timp cu familia. Îmi mai place foarte mult şi să călătoresc", spune medicul.

Ce nu-i place
„Nu-mi place să mă cert cu colegii mei. Ni-mi place nici iarna, frigul. M-am obişnuit destul de greu cu acest anotimp", mai spune acesta

Întrebări şi răspunsuri
-Cum v-au primit colegii, la Alexandria?
M-au primit destul de bine, nu am avut probleme cu ei. Şi aici, dar şi în timpul facultăţii şi a rezidenţiatului, am fost un om liniştit şi am încercat să mă înţeleg bine cu toată lumea, atât cu colegii cât şi cu pacienţii.

-Este greu să fiţi singurul urolog din judeţ?
Este destul de greu. Uneori sunt foarte multe solicitări zilnice, ajung să examinez şi câte 15 persoane pe zi la UPU. Dar nu mă plâng, este meseria mea şi îmi place ceea ce fac.

Alexandria

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite