Beneficiile uimitoare ale migdalelor. Ne ajută să slăbim, ne protejează împotriva cancerului, sunt bune pentru frumuseţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Migdalele au proprietăţi benefice nebănuite asupra sănătăţii organismului uman. O porţie de migdale asigură aceeaşi cantitate de nutrienţi şi antioxidanţi ca o porţie de broccoli sau de spanac. Migdalele cresc nivelul de energie, scad riscul de atac cerebral şi ajută la îmbunătăţirea funcţiei cerebrale.

Migdalele nu sunt doar delicioase, ci foarte benefice pentru sănătate. Specialiştii recomandă includerea lor în dieta zilnică, ca gustare între mese sau ca desert la finalul unei mese principale. Zece migdale zilnic sunt suficiente pentru ca organismul să beneficieze de proprietăţile acestui aliment.

Migdalele sunt o sursa bogată de nutrienti precum acizii graşi esentiali, vitamina E, magneziu, proteine, cupru, potasiu, mangan, calciu, fosfor, fier,zinc. Au de asemenea, un conţinut bogat de fibre, vitamine din grupa B, riboflavină şi biotină. Studiile efectuate de specialişti au demonstrat că o porţie de migdale asigură tot atâţia antioxidanţi ca şi o porţie de broccoli sau spanac, legume recunoscute pentru beneficiile asupra organismului uman.

Aliat împotriva luptei cu cancerul

Conţinutul crescut de vitamina E face ca migdalele să fie un adevărat aliat în lupta cu cancerul.  Vitamina E blocheaza formarea compuşilor cancerigeni, iar fibrele din migdale au  efect detoxifiant.

Pentru că nutrienţii din migdale ajută procesarea alimentelor într-un mod mai eficient şi curăţă sistemul digestiv, studiile au demonstrat că previn apariţia cancerului de colon. Acidul folic conţinut de migdale ajută la reducerea riscului apariţiei cancerului de col uterin.

calarasi migdale

O porţie de migdale consumată zilnic ajută la îmbunătăţirea digestiei. Fibrele din migdale reduc riscul apariţiei hemoroizilor şi ajută la menţinerea unui colon sănătos. 

Protejează împotriva atacului de cord

Studiile specialiştilor au demonstrat că persoanele care consumă în mod frecvent migdale, cel puţin de cinci ori pe săptămână, prezintă un risc mai scăzut cu până la 50% de a face un atac de cord. Responsabil de protecţie împotriva atacului de cord este magneziul conţinut de acest aliment. Pentru că sunt, de asemenea, bogate în potasiu, migdalele ajută la reglarea tensiunii arteriale. Fibrele din compoziţia migdalelor ajută la scăderea colesterolului rău din organism şi menţin în limite normale colesterolul total.

Migdale

Dau energie

O mână de migdale poate substitui cu succes o ceaşcă de cafea sau alte băuturi considerate energizante. Cuprul şi manganul din compoziţia migdalelor dau energie şi cresc rezistenţa organismului la efort. Specialiştii recomandă consumul de migdale persoanelor care se simt lipsite de energie. Migdalele combat şi stresul. Cercetatorii au demonstrat ca migdalele contin fenilalanina o substanţă care ajuta la funcţionare normală a functiilor cerebrale. Consumul regulat de migdale poate controla modificările de dispoziţie şi ajută la diminuarea stresului.

Ajută la slăbit

Şi nutriţioniştii recomandă migdalele. Ajută la menţinerea unei stări de saţietate pe termen lung şi scad apetitul alimentar. Nutriţioniştii recomandă introducerea lor în curele de slăbire, ca gustări între mesele principale. Chiar dacă au un conţinut caloric bogat, consumate cu măsură, migdalele ajută la topirea grăsimii abdominale şi la reducerea circumferinţei taliei

Bune pentru frumuseţea pielii

Uleiul şi laptele de migdale sunt folosite în industria cosmetică, având beneficii recunoscute asupra pielii. Laptele de migdale are, de asemenea, proprietăţi antioxidante şi ajută la încetinerea procesului de îmbătrânire. Chiar şi consumul alimentar de migdale ajută la menţinerea sănătăţii pielii şi la întinerirea ei.

Alexandria

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite