Cel mai prost hoţ: a spart geamul unui autoturism şi a furat un portofel, dar a uitat un aparat foto pe bord

0
Publicat:
Ultima actualizare:
furt din masina foto 123rf

Un tânăr în vârstă de 24 de ani, cu domiciliul în judeţul Mureş dar cu reşedinţa în localitatea Pâclişa din municipiul Alba Iulia, este judecat pentru pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la acces ilegal la un sistem informatic şi tentativă la efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

R. Florin Tomiţă a primit pedeapsa închisorii cu executare la Judecătoria Alba Iulia, dar a contestat sentinţa iar dosarul a ajuns la Curtea de Apel. Tânărul a spart geamul unui autoturism folosit ca taxi şi a furat o geantă, dar a uitat pe bordul maşinii un aparat de fotografiat. Fiind recidivist, inculpatul a fost condamnat la pedeapsa de 3 ani, 2 luni şi 10 zile de închisoare cu executare. 

”Prin actul de sesizare a instanţei s-a reţinut în sarcina inculpatului că în data de 19.01.2017 a introdus cardul bancar al persoanei vătămate U. S. în ATM-ul băncii cu scopul de a retrage bani de pe acesta, fără însă a reuşi acest lucru. Prin procesul verbal din 19.01.2017 în care se consemnează că organele de poliţie au fost sesizate de persoana vătămată cu privire la faptul că i-a fost spart geamul de la autoturism. La faţa locului a fost identificată persoana vătămată care a relatat că în cursul nopţii persoane necunoscute au spart geamul lateral stânga faţă al autoturismului Renault şi, la prima vedere, au sustras documentele maşinii şi permisul de conducere al persoanei vătămate”, se afirmă în actul de sesizare a instanţei.

Poliţiştii sosiţi la faţa locului au constat că pe bordul maşinii se află un aparat foto despre care persoana vătămată afirmă că nu-i aparţine, fiind, probabil, lăsat de autorii faptei. Pe mânerul portierei şi pe capotă au fost identificate urme de sânge. Proprietarul maşinii a reclamat lipsa sumei de aproximativ 10 lei precum şi a unui portofel în care se afla un card bancar. Hoţul a încercat retragerea de numerar de pe card de trei ori dar nu s-a reuşit pentru că a introdus greşit codul PIN. Bărbatul a recunoscut fapta, lucru care a contat în preonunţarea unei pedepse pentru acest dosar, dar magistratul de la Judecătorie a trebuit să ia în considerare şi condamnarea din 2017, la 2 ani şi 9 luni de închisoare cu suspendare, aplicată pentru mai multe infracţiuni de furt. 

”La stabilirea duratei pedepsei, instanţa a avut în vedere împrejurările şi modul de comitere a infracţiunii, precum şi mijloacele folosite (cu referire la faptul că a intrat în posesia cardului prin comiterea unei infracţiuni de furt calificat ), starea de pericol creată pentru valoarea ocrotită (cu referire la faptul că fapta aduce atingere siguranţei sistemului bancar), natura şi gravitatea rezultatului produs ori a altor consecinţe ale infracţiunii(cu referire la faptul că infracţiunea este una de pericol) natura şi frecvenţa infracţiunilor care constituie antecedente penale ale infractorului, conduita după săvârşirea infracţiunii şi în cursul procesului penal (cu referire la faptul că inculpatul a recunoscut săvârşirea faptei)”, se afirmă în motivarea deciziei de la Tribunalul Alba.

Citiţi şi:

 

Contractul de aproape 1 milion de euro privind deratizarea şi dezinsecţia în Alba Iulia decis în justiţie. Ofertantul de pe locul doi a contestat licitaţia

 

Cum motivează un judecător din Alba Iulia despăgubirea unui fost client CEC rămas fără banii pe care i-a depus la bancă

 

Peştera din Apuseni cu cea mai mare cascadă verticală din România. Comoara descoperită de speologi la Valea Rea

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite