Gigi Becali: „Dacă vor brandul Steaua înapoi, îl dau!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gigi Becali va decide astăzi cum va acţiona în diferendul cu Armata care vrea să-şi recupereze de la latifundiar marca „Steaua“. Gigi Becali riscă să rămână fără marca Steaua, întrucât este revendicată de Clubul Sportiv al Armatei.

„Dacă vor brandul Steaua, să-l ia"! Atât a comentat ieri Becali despre intenţiile Clubului Sportiv al Armatei de a-l lăsa fără marca „Steaua". El a anunţat că astăzi va face declaraţii despre procesul pe care i l-a intentat Clubul Sportiv al Armatei. „Dacă aş fi robot, v-aş spune mai multe, dar sunt om şi nu pot răspunde la 70 de ziarişti pe rând, aşa că o să fac mâine (astăzi - n.r.) o conferinţă de presă", a declarat Gigi Becali. El a spus însă râzând că este dispus să dea înapoi Armatei brandul „Steaua" şi sigla echipei de fotbal.

„Steaua", bun naţional

Armata vrea înapoi marca „Steaua Bucureşti", întrucât o consideră un bun naţional şi, în plus, îl acuză că şi-a însuşit-o ilegal. Clubul Sportiv al Armatei a acţionat în judecată, la 25 mai, Asociaţia Fotbal Club Steaua Bucureşti şi FC Steaua Bucureşti SA - controlate de Gigi Becali. Armata susţine că marca „Steaua", dar şi sigla echipei de fotbal au fost obţinute ilegal de către latifundiar.

 Clubul Sportiv al Armatei susţine că este un motiv de mândrie că siglele clubului şi culorile roşu-albastru, devenite simbol,  au fost purtate cu demnitate pe tot globul de sportivi cunoscuţi, precum Iolanda Balaş Soter, Ilie Năstase, Ion Corneliu, Cristian Gaţu, Viorica Viscopoleanu,Gheorghe Berceanu, Iulică Ruican şi Sorin Babii. Armata susţine că este posesorul mărcii „Steaua" - culori roşu, albastru, alb - de la 2 iulie 1996, când Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) a eliberat un certificat de înregistrare pentru 42 de clase de produse şi servicii.

Marca, valabilă până în 2009

La 19 ianuarie 2004, preşedintele clubului de fotbal Steaua Bucureşti, Gigi Becali, a solictat CSA Steaua consimţământul expres pentru înregistrarea mărcii individuale Steaua Bucureşti - culori roşu, galben, albastru şi alb, însă solicitarea i-a fost respinsă.„Nu vă putem acorda consimţământul pentru înregistrarea mărcii, întrucât obligaţiile pe care clubul şi le‑a asumat în faţa suporterilor celor 22 de secţii sportive, nu ne permit acceptarea unei astfel de decizii", i-a transmis CSA „Steaua" lui Gigi Becali, în ianuarie 2004.

Ulterior, Becali a apelat la un „artificiu". El a cerut Asociaţiei Fotbal Club Steaua Bucureşti, condusă de prietenul său Teia Sponte, organizaţie care s-a ocupat de administrarea echipei de fotbal Steaua până în anul 2004, să-i cesioneze marca, lucru care s-a şi întâmplat. Astfel, la 28 aprilie 2004, OSIM şi-a dat avizul favorabil acestei cesiuni.

În 2006, cei 55 de membri ai Adunării Generale Extraordinare a Asociaţiei Fotbal Club Steaua Bucureşti - printre care preşedintele Teia Sponte şi vicepreşedintele Gigi Becali - au votat dizolvarea Asociaţiei. CSA Steaua Bucureşti arată că nici marca cesionată nu a fost înregistrată potrivit prevederilor legale. Această marcă conţinea vulturul valah - prezent pe emblema roşu-albastru, similar cu însemnele naţionale ale României. AFC Steaua a înregistrat, în 1999, la OSIM marca pe care i-a cesionat-o lui Gigi Becali, când la şefia clubului era Viorel Păunescu, însă a fost valabilă doar pentru zece ani, mai exact până în 2009.

Becali s-a trezit ieri cu o altă belea. Direcţia de Finanţe Publice Ilfov a anunţat că scoate la licitaţie terenul deţinut de latifundiar pe Şoseaua Pipera Tunari. Preţul de pornire al licitaţiei pleacă de la 23.556.100 lei, reprezentând preţul de evaluare. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite