CTP compară BOR cu „craniul vorbitor al Kremlinului”: Vorbește despre inexistențe de parcă ar fi reale

0
Publicat:

Cristian Tudor Popescu (CTP) desființează argumentele Bisericii Ortodoxe Române (BOR) privind promovarea „ideologiei de gen” și „diversității sexuale” în școli. Gazetarul compară BOR cu „craniul vorbitor al Kremlinului”.

Cristian Tudor Popescu / Foto: Arhivă
Cristian Tudor Popescu / Foto: Arhivă

„BOR încearcă să blocheze legile Educației, răstindu-se că acestea promovează „ideologia de gen”, „diversitatea sexuală” și „transgenderismul”. Înaltele fețe bisericești mint astfel cu același tupeu ca Federația Maghiară de Fotbal, care a trâmbițat că UEFA aprobă punerea hărții Ungariei Mari pe steagurile suporterilor – un fake news, ba chiar un fuck news în toată regula, întrucât UEFA n-a aprobat și nici nu are de gând să aprobe vreo hartă.

Sfințiile lor se mai întâlnesc și cu un alt spirit, cel al craniului vorbitor al Kremlinului, Zaharova, apărătoare vajnică a fantomaticei limbi moldovenești”, scrie acesta pe Facebook.

Acesta subliniază că în legile educației, singurele referiri la diversitate sunt „Diversitatea – respectarea și valorizarea diferitelor perspective culturale, etnice, identitare, a sensibilității și empatiei, alături de întărirea și pozitivarea imaginii de sine individuale și colective”; Promovarea diversității ca resursă de învățare, pentru a genera elevilor atitudini incluzive și tolerante;” și spune că nu știe ce om întreg la cap ar avea ceva de obiectat cu aceste expresii.

În plus, acesta precizează că „De fapt, dacă ne gândim puțin, Biserica face exact ce știe ea mai bine, și o face de secole: să vorbească despre inexistențe ca și cum ar fi reale”.

BOR și Sfânta Maria

CTP scrie că purtătorul de cuvânt al BOR ar putea avea o întâlnire cu Maria Zaharova, „craniul vorbitor al Kremlinului”.

„Din nou marile spirite se întâlnesc: așa cum Kremlinul susține că n-a atacat niciodată Ucraina, ci o ajută să se elibereze de ea însăși prin `bombardamente delicate`, BOR zice că cei 1000 de ani de beznă sângeroasă a minții, scurși între apusul civilizației greco-romane și revoluția științifică din secolele XVI-XVII, sunt solul din care a răsărit știința. Da, poate din solul îngrășat cu cenușa nenumăraților gânditori independenți, nenumăraților Giordano Bruno care au îndrăznit să raționeze dincolo de dogmele religioase, fiind, pe cale de consecință, arși pe rug. Și mai sunt de adăugat cei peste 300 de ani, cât i-au trebuit bisericii creștine să îl absolve pe Galilei de vina că a spus: `Pământul se rotește în jurul Soarelui, nu invers`”.

Cred că ar fi la fel de fecundă ca întâlnirea dintre Putin și Ping o cină creștină, tetatet, cu împărtășire de idei și sentimente, între purtătorul de cuvânt BOR și Sfânta Maria Zaharova.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite