Cele zece avantaje ale mişcării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prin mişcarea prac­ticată con­stant şi intens ne redescoperim şi găsim soluţii să devenim mai buni.

Sportul ascunde capacitatea de a ne transforma. De fapt, prin mişcarea practicată constant şi intens ne redescoperim şi găsim soluţii să devenim mai buni. În plus, dăm şi peste un rezervor nesecat de energie. Iată zece avantaje pe care le au cei care au ales să fie adepţi ai mişcării.

1. Relaxare. O calitate importantă a practicării sportului este aceea de a te relaxa. Persoanele sedentare se simt agresate de mişcare. “O, doamne, transpir, obosesc, fac febră”. Da, poate asta se întâmplă în prima zi, dar tot atunci vei simţi că ţi se ridică o pâclă de pe creier. Şi, pentru prima dată după mult timp, vei dormi bine.

2. Digestie. N-o să-ţi vină să crezi, dar sportul e cel mai bun digestiv. Ai mâncat prea mult cu o seară în urmă? Ai petrecut? Fă un efort şi aleargă uşor 15 minute. Durerea de cap dispare ca prin minune. Dispar şi ameţelile, şi durerile de stomac. Nimic nu reglează mai bine metabolismul decât mişcarea intensă.

3. Energie. O persoană care face constant mişcare va obosi mult mai greu. Se va simţi plină de energie pe parcursul întregii zile şi va rezista excelent la solicitările şi provocările cotidiene. Trăim într-o lume în care trebuie să facem faţă obligaţiilor de la serviciu şi celor din familie. Avem nevoie de multă putere şi dinamism. Sportul este un izvor nesecat de energie.

4. Eficienţă. Dacă reuşeşti să te trezeşti dimineaţa şi să faci mişcare, vei funcţiona mai bine întreaga zi. Dintr-odată vei găsi timp pentru lucruri pe care le-ai tot amânat. În plus, nu vei întârzia la serviciu. Iar acolo, într-un fel misterios, vei reuşi să-ţi faci treaba mult mai bine. Acele exerciţii de dimineaţă au efect pe parcursul întregii zile.

5. Veselie. Cei care fac sport sunt optimişti. Sedentarii, mai puţin. Mişcarea practicată cu consecvenţă şi intensitate te transformă într-o persoană deschisă, una care comunică uşor cu ceilalţi. Chiar şi bancurile pe care le spuneai, până mai ieri, şi la care nu râdea nimeni au efect de această dată. Simţul umorului are mare legătură cu sportul.

6. Hotărâre. Practicarea sportului te transformă într-un om hotărât. Luarea unor decizii era o corvoadă. Te gândeai mereu la ce vor spune ceilalţi. Încercai din răsputeri să mulţumeşti pe toată lumea şi amânai la nesfârşit să acţionezi într-un fel sau altul. Şi pentru un adept al mişcării deciziile sunt importante, dar nu va rămâne niciodată suspendat între două opţiuni.

7. Curaj.
Dintr-o persoană stresată şi speriată, sportul are această magică putere să te transforme într-una curajoasă. Energia la care ai acces îţi conferă o atitudine pozitivă. Îţi asumi responsabilităţi, iei decizii şi acţionezi. De fapt, nu asta înseamnă curajul?

8. Dragoste. Dacă trăieşti cu senzaţia că n-ai mai iubit din liceu sau din primul an de facultate înseamnă că în acea perioadă ai renunţat să mai faci sport. Mişcarea îţi aduce emoţia înapoi. Sportul umanizează, nu transformă oamenii în brute, cum fals rămânem cu senzaţia dacă urmărim o încleştare pe stadion. Antrenamentul nu e doar pentru trup, e şi pentru suflet.

9. Bunătate.
Câţi sportivi cu adevărat răi cunoşti? Eu nu ştiu niciunul. Mişcarea practicată intens şi regulat te transformă într-o persoană fundamental bună. Cunoaşterea propriilor limite fizice te învaţă că nu eşti atotputernic. Bunătatea vine şi din altceva. În timpul antrenamentelor şi competiţiilor înveţi să-ţi respecţi adversarul în aceeaşi măsura în care îţi respecţi şi partenerul. Devii bun.

10. Generozitate. Aceasta are legătură cu bunătatea. Într-adevăr, sportul te învaţă să nu fii egoist. Eşti des pus în situaţia să treci peste momente dificile. Ai nevoie de ceilalţi şi atunci eşti mereu dispus să oferi, pentru ca în momentele grele să primeşti.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite