Avize necesare pentru instalarea microcentralei de apartament
0Instalarea microcentralelor de apartament este reglementata prin norme legale. Ca urmare, inainte de a va gandi sa achizitionati un asemenea echipament de incalzire este bine sa va asigurati ca aveti
Instalarea microcentralelor de apartament este reglementata prin norme legale. Ca urmare, inainte de a va gandi sa achizitionati un asemenea echipament de incalzire este bine sa va asigurati ca aveti la mana toate avizele necesare montarii. Potrivit Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Gazelor Naturale, pasii care trebuie urmati de catre cei interesati sunt urmatorii:
1. Inainte de orice demers, trebuie obtinut acordul asociatiei de locatari, sau, dupa caz, al celei de proprietari, care are o valabilitate de 12 luni.
2. Solicitantul trebuie sa faca o cerere la societatea de distributie a gazelor naturale (in Bucuresti-SC.Distrigaz-Sud) pentru obtinerea unui aviz de principiu. In acest sens trebuie completata o cerere tip, insotita de urmatoarele documente: copie dupa buletinul sau cartea de identitate, actul de atribuire a spatiului pentru care se solicita acordul de utilizare (extras Carte Funciara, contract de inchiriere sau de vanzare-cumparare) si acordul asociatiei de locatari. Cererea avizata se depune la registratura societatii. Pentru avizul provizoriu si verificarea conductei de gaz la fata locului se platesc taxe.
3. Societatea de distributie a agentului termic (RADET) trebuie sa elibereze in termen de 30 de zile avizul de debransare de la retea. Acesta se acorda numai dupa ce, in prealabil, asociatia de proprietari a dat unda verde instalarii microcentralei termice.
4. Lucratorii societatii Distrigaz efectueaza la fata locului verificarea conditiilor tehnice.
5. Dupa obtinerea avizului pentru cererea de debransare, a acordului asociatiei de locatari si dupa verificarea conditiilor tehnice, se emite acordul de consum de gaze naturale in maximum 30 de zile de la data depunerii cererii la registratura societatii.
6. Distrigaz ofera solicitantului lista cu societatile autorizate de ANRG (Agentia Nationala de Reglementare in domeniul Gazelor Naturale) pentru ca acesta sa-si poata alege firma care urmeaza sa proiecteze si sa execute instalatia de gaze naturale. Aceasta lista poate fi consultata de cei interesati si pe Internet, la adresa www.anrg.ro.
7. Se intocmeste dosarul preliminar pentru firma autorizata.
Acesta va contine intre altele proiectul instalatiei si nominalizarea tipului si numarului de receptori.
8. Dosarul preliminar va fi supus examinarii de catre Distrigaz pentru avizarea tehnica de executie.
9. Dupa aprobarea dosarului firmei autorizate, se trece la modificarea instalatiei de alimentare cu gaze si la receptia lucrarii. In final, executantul trebuie sa ceara ca operatorul de distributie sa fie prezent pentru receptie.
10. Pentru a deveni abonatul societatii de distributie, solicitantul trebuie sa se prezinte la sediul acestuia cu actul de identitate si actul de casa pentru incheierea contractului. In baza documentelor mentionate si a dosarului final (depus de firma care executa lucrarea), se incheie contractul de furnizare a gazelor naturale.
11. Societatea care a executat proiectul solicita distribuitorului montarea contorului si punerea in functiune a instalatiei de utilizare. Contorul pentru masurarea gazelor naturale este proprietatea Distrigaz si se instaleaza gratuit de catre angajatii societatii.