Vremea în Ajunul Crăciunului. În ce regiuni va ploua și unde se formează polei, ce se anunță în București

0
Publicat:

Ajunul Crăciunului nu mai aduce ca altădată zăpadă din belșug și nămeți. În acest an, cu o zi înainte de sărbătoarea Nașterii Domnului, mercurul din termometre urcă până la 12 grade Celsius.

Doar la altitudini mari va fi zăpadă FOTO Adevărul
Doar la altitudini mari va fi zăpadă FOTO Adevărul

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valorile de temperatură se vor situa peste cele normale în ultima decadă a lunii decembrie, cu precădere în vestul țării. Cerul va avea înnorări în toate zonele, iar local și temporar va ploua slab. La altitudini mari vor fi ninsori și lapoviță.

Îndeosebi în primele ore ale intervalului, izolat vor fi condiții de polei. Se va semnala pe alocuri ceață – dimineața mai ales în sud și sud-est, iar noaptea în special în regiunile intracarpatice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, cu rafale de peste 80-100 km/h pe creste.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 4 și 12 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între minus 2 și 6 grade Celsius.

În Bucureşti, cerul va avea înnorări, trecător va ploua slab, iar dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, mai ridicată decât în mod normal pentru această perioadă, va fi de cuprinsă între 5 și 7 grade, iar cea minimă se va situa între 0 și 2 grade Celsius.

Cele mai ridicate valori vor fi în sud-est

Vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit la nivelul întregii ţări, atât de Crăciun cât şi de Revelion, iar ninsorile vor fi prezente doar la altitudini de peste 1.800 de metri, a declarat Elena Mateescu, director general al ANM.

"Vom avea o vreme mai caldă decât în mod obişnuit de la o zi la alta, astfel încât la sfârşitul acestei săptămâni şi de sărbătoarea Crăciunului temperaturile se vor situa frecvent, la scara întregii ţări, între 6 până la 14 grade Celsius, cu cele mai mari valori în partea de sud, sud-est, dar şi în partea de vest a ţării. Din punct de vedere al cantităţilor de precipitaţii, probabilitatea de a se înregistra precipitaţii predominant sub formă de ninsoare este redusă. Ne aşteptăm la precipitaţii mixte, ploi şi lapoviţe, în zonele mai joase de relief. În zona montană, probabilitatea este ridicată pentru lapoviţă şi ninsori, în special la altitudini mai mari de 1.800 de metri, unde şi intensificările de vânt vor fi unele susţinute, astfel încât senzaţia de rece va fi una semnificativă", a afirmat Mateescu, pentru Agerpres.

 

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite