VIDEO Poliţiştii au protestat în faţa Ministerului Finanţelor cerând sporurile promise şi al 13-lea salariu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 100 de poliţişti au protestat, miercuri dimineaţă, în faţa Ministerului Finanţelor fiind nemulţumiţi că nu le-au mai fost mărite lefurile de şapte ani, nu şi-au mai primit al 13-lea salariu şi nici sporurile promise în campania electorală.

Protestatarii au precizat că sunt nemulţumiţi că nu li s-au majorat salariilor din 2007, iar drepturile pierdute în 2009, în Guvernul Boc - al 13-lea salariu, prima de vacanţă şi salariile compensatorii acordate odată cu ieşirea la pensie - nu au mai fost achitate nici de către Guvernul Ponta.

Preşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP), Iulian Surugiu, a declarat că, în cazul în care revendicările lor nu vor fi soluţionate, vor ieşi în stradă din două în două zile, arată Mediafax.

O delegaţie a protestatarilor a dus la Ministerul de Finanţe un memoriu cu nemulţumirile poliţiştilor.

Mai mult, la protest au fost şi doi poliţişti care s-au legat cu un lanţ de picioare. 

Protestul, care a început la ora 9.00, s-a încheiat în jurul orei 11.40, cu aproape patru ore mai devreme decât ora până la care aveau autorizaţie.

Preşedintele SNAP a spus că poliţiştii aşteaptă ca reprezentanţii ministerelor Finanţelor, de Interne şi cei ai Poliţiei Române să ia măsuri pentru creşterea cu 10% a salariilor, în condiţiile în care din 2007 nu au mai fost majorări salariale, nefiind acoperită nici inflaţia.

Surugiu a mai spus că poliţiştii nu primesc nici drepturile salariale pentru weekend-urile lucrate şi zilele de sărbători legale în care vin la muncă.

„În data de 27.11.2014, preşedintele Iulian Surugiu l-a informat personal pe domnul Gabriel Oprea, viceprim-ministru pentru securitate naţională şi ministrul Afacerilor Interne cu privire la faptul că Ordonanţa 37/2014 şi OMAI101/2014 nu se aplică în sensul că poliţiştii nu primesc banii pentru sporurile respective. Această situaţie s-a creat din cauză că ordinul nu a fost conceput în mod corect, nu a fost pus în aplicare de către cei care aveau obligaţia să o facă, de aceea nici până la această dată drepturile nu sunt acordate corespunzător, poliţiştii fiind prejudiciaţi”, se arată într-un comunicat emis de Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie.

În documentul citat se mai arată că, începând cu 2 decembrie, la nivelul Ministerului de Interne a fost constituit un grup de lucru format din specialiştii ministerului şi reprezentanţii organizaţiilor sindicale care să corecteze OMAI 101/2014 şi să elaboreze un proiect de ordonanţă pentru drepturile salariale ale poliţiştilor pe anul 2015, inclusiv completarea Acordului colectiv privind raporturile de serviciu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite