CSM a respins cererea de apărare a reputaţiei făcută de magistratul Camelia Bogdan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a respins, joi, cererea de apărare a reputaţiei făcută de Camelia Bogdan, judecător la Curtea de Apel Bucureşti, prin care susţinea că a fost supusă unei campanii mediatice negative de jurnaliştii unui portal de ştiri.

Camelia Bogdan, judecătoarea care a făcut parte din completul care l-a condamnat pe Dan Voiculescu în dosarul ICA, a depus la CSM o cerere de apărare a reputaţiei profesionale, susţinând că a fost supusă unui adevărat "linşaj mediatic" de către postul Antena 3 şi portalul Lumea Justiţiei.

CSM a respins cererea de apărare a reputaţiei făcută de Camelia Bogdan, judecător la Curtea de Apel Bucureşti, prin care susţinea că a fost supusă unei campanii mediatice negative de jurnaliştii unui portal de ştiri, cu 13 voturi împotrivă şi 4 voturi pentru, a precizat purtătorul de cuvânt al CSM pentru Mediafax, Daniela Pantazi.

Camelia Bogdan a mers, joi, la sediul CSM pentru a susţine personal cererea de apărare a reputaţiei pe care a făcut-o în anul 2015, solicitare în care susţinea că a fost supusă unei campanii mediatice negative de către un portal de ştiri. La şedinţa plenului CSM, Camelia Bogdan a cerut recuzarea mai multor magistraţi ai consiliului motivând că aceştia ar putea fi lipsiţi de imparţialitate, aceste cereri fiind însă respinse ca inadmisibile.

A arătat că a fost denigrată

Judecătoarea Camelia Bogdan a cerut apărarea reputaţiei după ce împotriva sa au apărut mai multe articole de presă, care ar fi denigrat-o. Era vorba de un site care a publicat un transcript din Colegiul de Conducere a Curţii de Apel Bucureşti în care s-a discutat despre mutarea acesteia din Secţia Penală la Secţia de contencios.
„Îmi denigrează activitatea ştiinţifică şi profesională”, a susţinut Camelia Bogdan astăzi. Judecătoarea a arătat o parte din acuzaţiile din articole.  “Executanta Camelia Bogdan a fost scoasă de la Sectia a II-a penală şi mutată la Secţia a VIII-a contencios pe motiv ca, in 2014-2015, a stat mai mult pe la simpozioane în străinatate decât în sala de judecată, plecând uneori fără aprobarea şefilor”, este o parte din acuzaţii. Sau că “nu va mai putea sa condamne pe nimeni la închisoare după cum i se năzare”.  

Camelia Bogdan arată că stenograme din şedinţa Colegiului de Conducere a Curţii de Apel Bucureşti au fost scurse în presă.
Ea a arătat că un alt act din dosarul ICA- Dan Voiuclescu,  stenograma discuţiile din sala de judecată, de la ultimul termen a fost publicată pe interent. “Eu nu am aprobat să se comunice acest act, la el au avut acces doar inspectorii Inspecţiei Judiciare. Cuma  fost posibil aşa ceva?”, s-a întrebat Camelia Bogdan. Judecătoarea a spus că aceste aspect ar putea avea conotaţii penale.

A recuzat mai mulţi membri CSM

Judecătoarea Camelia Bogdan a recuzat astăzi patru membri CSM atunci când se discuta cererea sa de apărare a reputaţiei. Este vorba de judecătorii Adrian Bordea, Marius Badea Tudose şi Norel Popescu şi de Corina Adriana Dumitrescu, din partea societăţii civile.

În cazul lui Marius Badea Tudose, acesta ar fi avut o reacţie nervoasă cu ocazia apărării reputaţiei unui procuror, caz în care Camelia Bogdan a fost avocata acestuia în faţa membrilor CSM. “Doamna judecător încep să-mi pierd răbdarea cu dumneavostră”, ar fi fost una din replicile lui Tudose. Camelia Bogdan a citit mai multe replici pe care I le-ar fi spus Tudose atunci. “El este bărbat, iar eu sunt o doamnă. Trebuia să folosească alt ton”, a spus Camelia Bogdan. Ea arată că Inspecţia Judiciară a dechis mai multe acţiuni disciplinare împotriva sa, cu intenţia de a o şicana, drept dovadă acestea au fost clasate.

În cazul lui Norel Popescu, Camelia Bogdan arată că acesta ar putea fi cercetat chiar el pentru posibile acţiuni disciplinare, după ce ar fi discutat cu un magistrat care făcea obiectul unei cercetări disciplinare. Judecătoarea arată că l-a chemat pe Norel Popescu ca martor în acest caz, pentru a spune dacă a avut întâlniri cu Adrian Duicu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi.

Norel Popescu a respins acuzaţiile Cameliei Bogdan: “Cum poate spune că eu am avut întâlniri cu un inculpat?”. “Vreau să prezinte dovezile în acest caz”, a spus Norel Popescu. “Dovezile sunt în dosarul de la Curtea de Apel Bucureşti, nu am avut acces la ele”, s-a apărat Camelia Bogdan. Ea a făcut trimitere la dosarul lui Adrian Duicu.
În cazul Corinei Adriana Dumitrescu, membru al CSM din partea societăţii civile, Camellia Bogdan arată că aceasta ar fi făcut mai multe afirmaţii despre ea. Aceste afirmaţii ar fi că a făcut  “dosare politice”, după ce a decis confiscarea extinsă într-un dosar.


 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite