Cioloş: Corupţia şi indiferenţa ucid, literalmente şi social; reforma nu trebuie să vină doar de la stat, ci şi de la noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Dacian Ciolooş a declarat, marţi, în cadrul dezbaterii organizate la Guvern pe tema Strategiei Naţionale Anticorupţie, că în multe situaţii corupţia, coroborată cu indiferenţa, poate să ucidă, atât "literalmente", cât şi social, amintind de cazurile recente din spitale, precum şi de situaţia din Educaţia, dar şi cazul de la Berevoieşti.

"Corupţia ucide. Vă amintiţi de acest slogan în urmă cu câteva luni. lată că vedem astăzi în multe stuaţii că corupţia, coroborată cu indferenţa, e important să subliniem acest lucru, poate să ucidă literalmente - am văzut cazuri în sănătate şi poate să ucidă socal, prin alienare, atunci când aceste ingrediente - corupţia şi indiferenţa, le întâlnim în Educaţie, de exemplu, ca să dau doar două exemple din două domenii în care există un sentiment clar în societate că avem nevoie de reformă", a spus premierul.

Dacian Cioloş a subliniat că reforma nu trebuie să vină însă doar din partea statului sau a Guvernului, ci este nevoie şi de o schimbare de atitudine din partea cetăţenilor.

"Fără o schimbare de atitudine din partea noastră, ca beneficiari ai servclor publice din sănătate ş educaţie, nu o să reuşm să elminăm corupţia, mai ales indiferenţa", a spus prim-ministrul.

Dacian Cioloş a criticat, în acest context, atitudini precum "atenţia" acordată la ghişeu şi "banii strecuraţi în buzunarul medicului", cu sau fără voia lui, dar şi atitudinea faţă de corupţia din marile proiecte de infrastructură. "Fiecare act de corupţie slăbeşte statul român şi ne îndepărtează de o societate sănătoasă", a spus el.

"Atât timp cât încă după douăzeci şi ceva de ani după ce am trecut la democraţie încă mai facem diferenţa - ăsta e sentimentul meu personal - între ce e al meu e al meu şi am grijă şi ce e al statului e al tuturor deci pot să bag mâna până la cot pentru că nu e responsabilitatea mea, câtă vreme încă mai trenează în societatea mentalitatea aceasta putem lua orice decizii la nivel guvernamental pentru că ele nu o să-şi facă efectul", a punctat Dacian Cioloş.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite