Angajaţii din spitale pichetează unităţile medicale, în intervalul orar 12:00 - 12:30

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federaţia “Solidaritatea Sanitară” au anunţat că vor continua joi protestele, ca urmare a nemulţumirii lor faţă de oferta Guvernului. Astfel, în intervalul 12,00 - 12,30, în timpul pauzei de masă, vor picheta unităţile sanitare, “fără întreruperea activităţii”, informează Agerpres.

Federaţia “Solidaritatea Sanitară” a protestat şi în iunie 2023, foto arhivă
Federaţia “Solidaritatea Sanitară” a protestat şi în iunie 2023, foto arhivă

Potrivit unui comunicat de presă, protestul de joi reprezintă un alt semnal de avertizare a guvernanţilor, capremergător declanşării grevei generale.

“Toţi angajaţii din unităţile sanitare publice care participă la aceste forme de protest susţin revendicările Federaţiei «Solidaritatea Sanitară», care au drept referinţă de bază respectarea dreptului la indexarea veniturilor salariale cu inflaţia, continuă cu solicitarea unei creşteri a veniturilor salariale reale (a puterii de cumpărare a acestora) şi cu necesitatea unei distribuţii echitabile a creşterilor salariale, care să includă creşterea proporţională a recompensei salariale pentru asumarea unor riscuri prin lucrul în condiţii de muncă deosebit de periculoase, vătămătoare, grele, deosebite etc., pentru sacrificiul personal şi al vieţii de familie pe care îl fac angajaţii lucrând în ture şi în zilele libere/de sărbători legale”, se arată în comunicat.

Acţiunile de protest organizate de Federaţia “Solidaritatea Sanitară" în ultima lună au fost determinate de oferta “insuficientă” a Guvernului, făcută la întâlnirea comună cu cele două federaţii reprezentative din Sănătate din 25 ianuarie 2024, respectiv o creştere a anvelopei salariilor de bază cu 20% pentru anul 2024, ceea ce înseamnă o creştere a veniturilor salariale cu circa 13,5%.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite