A fost ridicată prima maşină parcată aiurea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
A fost ridicată prima maşină parcată aiurea
A fost ridicată prima maşină parcată aiurea

Ghinionistul este un şofer din Sibiu care şi-a lăsat automobilul Renault parcat neregulamentar în faţa unui local de fiţe. După prima victimă au urmat şi alte maşini, utilajul de ridicare fiind solicitat din nou după un sfert de oră.

Poliţia Rutieră a dat astăzi primele cazuri firmei de ridicare a maşinilor care acţionează pe teritoriul Bistriţei,  SC Duncor SRL. În jurul orelor amiezii a apărut şi clientul cu numărul 1, un Renault înmatriculat în Sibiu pe care şoferul l-a lăsat într-o zonă aflată sub incidenţa indicatorului „parcarea interzisă“, în apropierea pizzeriei Tonight.
După ce au aşteptat minute bune, poliţiştii rutierişti au telefonat după utilaj, iar maşina a fost ridicată, pusă pe platformă şi dusă a fost. A ajuns în baza de pe strada Zefirului şi coborâtă apoi cu multă grijă, pentru că era primul caz iar muncitorii, deşi au făcut destule simulări, aveau ceva emoţii. N-a durat mai mult de zece minute şi telefonul de la Rutieră a sunat din nou pentru un alt client. Prima zi de vânătoare se anunţă fructoasă.

330 de lei, o amendă şi o sperietură

Parcarea maşinilor în alte locuri decât locurile amenajate îi poate costa pe şoferi bani mulţi. Din start, ridicarea maşinii, transportul, plus depozitarea costă 330 de lei. Şi Poliţia Rutieră dă amenzi în funcţie de gravitatea faptei, care merg de la 150 la 1.000 de lei. La acestea se mai adaugă 30 de lei pentru fiecare zi în plus de cazare a maşinii în depozit. Sibianul cu prima maşină ridicată poate plăti chiar şi 570 de lei dacă nu achită amenda în 48 de ore. Potrivit comisarului Ionel Pop, şeful biroului Poliţie Rutieră a Primăriei Bistriţa, în cazul maşinii cu numărul 1, amenda aplicată a fost de 240 de lei, plus trei puncte de penalizare.
Dacă le plăteşte în 48 de ore, scapă doar cu 120 de lei, plus 330 ca să-şi ridice maşina. Mai mult decât atât omul a tras şi o sperietură pe măsură, atunci când nu a mai găsit maşina unde a lăsat-o. „Probabil va suna la poliţie să reclame că e furată şi aşa va afla dacă nu-i spune niciun martor ocular că a fost ridicată. Din păcate, nu putem lăsa acolo un agent să-l aştepte“, explică şeful rutieriştilor bistriţeni. 

Investiţie de 40.000 de euro

Acţiunea de ridicare a maşinilor a primit verde după cinci luni de la demarare acţiunii de blocare a roţilor şi opt luni de la elaborarea unui regulament de desfăşurare a acestor acţiuni. După mai multe runde de negocieri Primăria Bistriţa a încheiat de o săptămână contractul de ridicare a maşinilor  cu o societate locală, Dumcor SRL.
Potrivit administratorului acesteia, Corneliu Roşu, firma sa şi-a procurat special pentru această activitate o maşină de ridicare cu toate dotările, direct din Germania, a închiriat o bază de depozitare de 20 de ari, în zona. „Am cheltuit foarte mult cu investiţiile, în jur de 40.000 de euro,  plus chirii“, explică administratorul. Programul ridicărilor este zilnic pâna la ora 17.00, cu excepţia zilelor de sâmbătă şi duminică.

Evenimente

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite