11 persoane au murit în ultimele 24 de ore din cauza frigului / Lista drumurilor impracticabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meteorologii au emis o avertizare „cod portocaliu" de ger pentru judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Braşov, Harghita şi Covasna. Codul este valabil până miercuri dimineaţă. În aceste regiuni, temperaturile vor coborî, la noapte, sub -26 de grade Celsius.

UPDATE: Ministerul Economiei a decretat stare de urgenţă din cauza gerului

Ministerul Economiei a declarat astăzi situaţie de urgenţă din cauza gerului. Astfel, autorităţile vor lua măsuri pentru ca populaţia să beneficieze de gaze.

Constanţa: Vin sloiurile pe Dunăre la Tulcea

Tudor Şerban, secretar de stat în Ministerul Economiei, a afirmat la Realitatea TV că din cauza temperaturilor foarte scăzute "a fost foarte greu pentru menţinerea presiunii. Este prima dată în ultimii ani când temperaturile ating aceste valori. Astăzi am avut o scădere alarmantă a presiunii, în special pe Bucureşti".

UPDATE: La această oră nu mai sunt drumuri naţionale pe care circulaţia să fie închisă.

Drumurile naţionale cu circulaţia îngreunată sunt:

DN 10  între localităţile Nehoiu - Gura Siriului, DN 23B între Măicăneşti şi Ciorasti, DN 66 - Lainici-Petroşani, DN 67D  între Tg. Jiu şi Băile Herculane, DN 7 - Rm. Vâlcea şi Sibiu, DN 7 - Zamfirelşti, DN 73C între Berevoieşti' şi Slănic, DN CB  Bucureşti.

UPDATE: 11 persoane au murit în ultimele 24 de ore din cauza frigului.

Nu scăpăm de ger nici în următoarele 48 de ore

Râmnicu Vâlcea: A murit îngheţat la poarta spitalului

Gerul a îngheţat TIR-urile pe străzile sibiene

UPDATE: Cea mai friguroasă noapte din acest an a fost cea de duminică spre luni, când s-au înregistrat -34 de grade la Covasna, dar şi la Miercurea CIuc mercurul din termomentre a coborât la -31,3 grade Celsius.

În această dimineaţă, s-au înregistrat -29 de grade la Braşov şi -28 la Botoşani.  Cel mai cald a fost în Moldova Nouă, -6 grade Celsius.

Buzău: Mama şi fiu decedaţi în condiţii suspecte

Braşov: Tren deraiat la Malnaş Băi

Operatorii privaţi de transport şi-au anulat cursele în ţară

FOTOGALERIE: Marea Neagră cu gheaţă la mal!

Buzău: Primele victime ale gerului: o femeie a murit şi doi bărbaţi au ajuns la spital cu degerături

Colţ de Siberia la marginea Buzăului: podul lui Saligny

VEZI AICI SITUAŢIA DRUMURILOR NAŢIONALE!

Pe un ger de crapă pietrele,la Galaţi Dunărea fierbe!

Ieri-dimineaţă, termometrul arăta la Miercurea-Ciuc -29,4 grade, această valoare reprezentând recordul iernii până în prezent.

CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE!

Mai citiţi şi: Buzău: Taximetrele luate cu asalt din cauza valului de frig

A murit pentru că ambulanţa nu a ajuns din cauza viscolului

Buzău: Doi bărbaţi degeraţi se luptă între viaţă şi moarte

Supravieţuitorul încălţat cu tenişi

Craiova: Ger de crapă pietrele. Cerşetorii au îngheţat pe străzi

Ion Sandu, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, a spus ieri că în noaptea de luni spre marţi temperaturile ar putea coborî, în unele zone, până la -31 de grade Celsius.

image

De joi, mai cald cu 10 grade

Cu excepţia Câmpiei de Vest şi a judeţelor aflate sub incidenţa codului portocaliu, toate celelalte zone ale ţării se află acum sub o avertizare „cod galben" de temperaturi extrem de scăzute, care va fi valabil, de asemenea, până miercuri dimineaţă, la ora 08.00. Prin urmare, în estul, în sudul şi în centrul ţării, vremea se va menţine geroasă. Temperaturile minime se vor situa între -25 şi -15 grade, iar maximele vor fi, de asemenea, negative.

Conform datelor prezentate de Ion Sandu la videoconferinţă, temperaturile vor rămâne scăzute, între -15 şi -25 de grade Celsius până miercuri, după care se vor încălzi cu 10 grade. După data de 27 ianuarie va fi ridicat codul galben, mai puţin, probabil, pentru judeţele Suceava şi Botoşani.

România înţepenită

Constanţa. O maşină a rămas blocată în zăpadă mai bine de o oră, ieri, în jurul orei 16.00, pe varianta Drumului Naţional 22 C, aproape de intrarea în oraşul Medgidia. Proprietarul şi pasagerul din dreapta autoturismului marca Volkswagen Passat s-au chinuit minute în şir să scoată maşina rămasă în nămeţi chiar pe mijlocul drumului, însă efortul lor a fost în zadar. Cei doi au fost salvaţi, până la urmă, de câţiva şoferi care s-au oprit pentru a le da o mână de ajutor.

Buzău. O femeie de 66 de ani din localitatea buzoiană Vâlcelele a murit ieri pentru că ambulanţa care fusese chemată să-i acorde primul ajutor nu a putut ajunge din cauza viscolului puternic. Femeia suferea de insuficienţă cardiacă, i s-a făcut rău, a făcut edem pulmonar din cauza frigului şi la scurt timp a decedat.

Bucureşti. O parte din termocentralele aparţinând Electrocentrale Bucureşti, Brăila şi Galaţi au trecut pe consumul de păcură în locul gazelor, pentru a se asigura alimentarea cu gaze a populaţiei, unde consumul a crescut foarte mult în urma temperaturilor scăzute din aceste zile, a declarat, ieri, pentru „Adevărul", Tudor Şerban, secretar de stat în Ministerul Economiei. „Am luat această măsură pentru a nu fi obligaţi să creştem importurile de gaze, ceea ce ar fi determinat majorarea preţurilor pentru populaţie", a subliniat oficialul.( Emilia Sava, Florentina Cioacă)

Mistreţul flămând de la Agerpres

Corespondent Agerpres, Ecaterina Ignat a publicat, ieri, pe fluxul agenţiei un articol conform căruia „un mistreţ flămând din Insula Mare a Brăilei a trecut înot Dunărea din localitatea Mârşu şi a ajuns pe faleza municipiului Brăila, iar de aici a urcat spre Palatul Administrativ, unde a forţat intrarea în Prefectură". Articolul continuă cu descrierea momentului în care mistreţul a izbit fix de două ori uşa Prefecturii Brăila, „spre stupoarea gardianului care păzea intrarea".

Apoi, „speriat şi flămând", a fugit către Palatul Agriculturii, unde a spart două geamuri, deşi era urmărit atât de Poliţia Comunitară, cât şi de câinii comunitari. În final, mistreţul şi-a pierdut urma pe un câmp. Singura sursă citată în articolul Agerpres este purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Brăila, Camelia Bucur.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Jandarmeria din Brăila au negat însă prezenţa mistreţului agresiv.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite