Reacții la întâlnirea coaliției anti-Maia Sandu: „Adunarea corupților și trădătorilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parlamentarul Radu Marian califică întâlnirea opoziției privind identificarea unui candidat la scrutinul prezidențial drept o adunare a „corupților și trădătorilor”, aceștia având un dușman comun Maia Sandu și PAS și nu lupta cu corupția,  cu Kremlinul care vrea să distrugă democrația, ci cu propria lor țară.

PAS, prin intermediul deputatului Radu Marian, a venit cu o reacție. FOTO: Facebook
PAS, prin intermediul deputatului Radu Marian, a venit cu o reacție. FOTO: Facebook

,,Adunarea corupților și trădătorilor - Dodon, Chicu, Filat, reprezentanții lui Platon și Plahotniuc, Șor, s-au unit și au decis că dușmanul lor comun e Maia Sandu și PAS. Președinta, care alături de guvernare, a făcut din Moldova o țară respectată în lumea întreagă, a deschis negocierile de aderare cu UE, a depășit crizele externe fără precedent abătute asupra noastră, a investit în infrastructură mult mai mult decât alte guvernări etc. Acesta este dușmanul lor comun. Ei nu luptă cu corupția, cu Kremlinul (care vrea să distrugă democrația și țara). Ei luptă cu propria lor țară”, a scris Radu Marian, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) pe o rețea de socializare.

În acest context, parlamentarul din partea partidului aflat la guvernare a subliniat că moldovenii vor trebui să-și dea votul în data de 20 octombrie fie pentru parcursul european al țării lor, fie pentru „corupți trădători”

,,Alegerea oamenilor pe 20 octombrie este una foarte clară – ei vor avea de ales între un viitor european al Republicii Moldova și această adunătură de corupți trădători”, a punctat Radu Marian. 

Întâlnirea coaliției anti-Maia Sandu

Recent, mai multe formațiuni, între care Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și Partidul Liberal Democrat din Moldova s-au întâlnit pentru a identifica un candidat la scrutinul prezidențial din data de 20 octombrie, dar admit că dacă nu vor ajunge la un consens, vor participa separat la alegeri.

,,Ne-am întâlnit cu liderii altor partide de opoziție, și am spus sincer că noi, socialiștii, suntem pregătiți să susținem un candidat unic. În următoarele două săptămâni trebuie să decidem: fie avem un candidat unic, fie participăm toți, dar cu înțelegerea de a nu ne critica unii pe alții, iar în al doilea tur să ne unim în jurul candidatului, care va ajunge acolo”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook, acesta figurând acum în mai multe dosare penale, printre ele fiind și ,,Sacoșa neagră” care a fost deschis pentru corupere pasivă, organizarea și acceptarea finanțării partidului politic din partea unei organizații criminale, infracțiuni care ar fi fost comise în timpul exercitării mandatului său de președinte al Republicii Moldova, în vara anului 2019, acuzații respinse de Dodon.

Printre participanții la întâlnire se numără fostul prim-ministru și actualul președinte al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, ex- premier și lider în prezent al Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM), Ion Chicu, și fostul șef de stat și lider acum al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon. 

Iar invitația la dialog a fost lansată de jurnalista Natalia Morari, iubita controversatului om de afaceri Veaceslav Platon care se ascunde de justiția moldovenească în Marea Britanie. 

Până acum, mai multe persoane au anunțat că vor candida la alegerile prezidențiale, printre ele numărându-se actualul președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu, liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi și fostul președinte al Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase.

Scrutinul prezidențial va fi organizat în data de 20 octombrie, zi în care în Republica Moldova va avea loc și plebiscitul pe tema aderării la UE, un proiect de hotărâre în acest sens fiind votat la ședința de săptămâna trecută a Parlamentului de la Chișinău.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite