Noul premier de la Chișinău face prima vizită oficială la București, în martie

0
Publicat:

Dorin Recean va merge pe 1 martie la București, unde va avea o întrevedere cu omologul său român, Nicolae Ciucă,, anunță reprezentanții Executivului de la Chișinău. Mâine are loc întrevederea Klaus Iohannis - Maia Sandu.

Recean va întreprinde prima vizită oficială în calitate de premier la București. FOTO: Facebook.com
Recean va întreprinde prima vizită oficială în calitate de premier la București. FOTO: Facebook.com

Premierul de la Chișinău a fost invitat să vină la București de omologul său român, în timpul unei discuții telefonice.  

„Premierul Recean a avut o conversație telefonică cu omologul său Ciucă. În cadrul acesteia, a primit o invitație de a întreprinde o vizită la București și săptămâna viitoare, pe data de 1 martie, premierul Republicii Moldova și cel al României se vor întâlni la București”, a declarat Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al prim-ministrului. 

Acesta, însă nu a oferit alte amănunte despre întrevederea celor doi oficiali. ,,Detalii și informații suplimentare din vizită urmează să comunicăm în modul corespunzător”, a punctat Daniel Vodă.

Menținerea păcii și reformele din Justiție

Dorin Recean deține funcția de premier din data de 16 februarie. Guvernul condus de el a primit votul de încredere al Parlamentului, fiind votat de 62 de deputați PAS. De la tribuna Legislativului, Dorin Recean a prezentat programul de guvernare, afirmând că Executivul va menține pacea şi va accelera reforma justiției.

,,Pacea și stabilitatea, am menționat chiar la deschiderea acestui discurs că, noi trăim vremuri tulburi, vremuri care nu au mai existat de la cel de-al doilea război mondial încoace și noi împreună trebuie să facem față acestor provocări. Trebuie să consolidăm capacitatea noastră de apărare, trebuie să investim în capacitatea noastră tehnică și umană pentru ca să ne apărăm. Și trebuie să investim în capacitatea noastră de a asigura ordinea publică”, a declarat Dorin Recean. 

Alte priorități menționate de noul premier de la Chișinău au fost dezvoltarea economică și integrarea europeană a țării. 

Maia Sandu l-a desemnat vineri, 10 februarie, pe Dorin Recean în funcția de premier, după consultările cu formațiunile parlamentare. În aceeași zi, Natalia Gavrilița a demisionat din funcția de prim-ministru, la un an și jumătate de mandat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite