Când ar putea adera Republica Moldova la UE. Victor Negrescu: „Autorităţile îşi doresc să finalizeze negocierile până în 2028”

0
Publicat:

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu afirmă faptul că se vorbește foarte mult despre  2030 drept anul în care Republica Moldova va adera la UE, însă ambiția autorităților Moldovei pot duce la finalizarea în 2028 a negocierilor.

Victor Negrescu, despre parcursul R. Moldova în procesul de aderare la UE/FOTO: Facebook
Victor Negrescu, despre parcursul R. Moldova în procesul de aderare la UE/FOTO: Facebook

„Există o perspectivă şi Republica Moldova îşi doreşte ca parcursul să fie cât mai clar şi predictibil. Mai exact, se vorbeşte foarte mult de 2030, ca termen, dar autorităţile din Republica Moldova sunt chiar şi mai ambiţioase de atât, îşi doresc să finalizeze negocierile până în 2028”, a afirmat europarlamentarul într-o emisiune la Prima News.

Victor Negrescu spune că a propus crearea unui birou al Parlamentului European la Chişinău, care să colaboreze cu Parlamentul European, dar și să intensifice cooperarea între cele două țări, cu sprijinul Parlamentului României.

„Ar fi perfect pentru Republica Moldova să se mişte cât mai repede şi să nu rateze trendul extinderii, pentru că eu cred că există o perspectivă de extindere, cel puţin pentru anumite state din Balcanii de Vest şi ar fi ideal pentru noi să ne asigurăm că Republica Moldova intră în acel pluton care are şansa să intre în UE, în următorii ani”, a mai afirmat acesta.

Potrivit europarlamentarului, săptămâna aceasta a început  procesul de evaluare a legislației din Republica Moldova pe primul dosar de aderare.

Referendum pentru aderarea la UE

În aceeași zi cu alegerile prezidențiale, actuala președintă a Republicii Moldova, Maia Sandu, a propus organizarea unui referendum pe tema aderării țării la Uniunea Europeană. Astfel, cetățenii, cât și cei din diaspora, își vor exprima prin vot opțiunea privind aderarea Republicii Moldova la UE.

„Noi avem partide care lucrează pentru Kremlin, nu pentru cetăţenii Republicii Moldova şi atunci ce putem face în această situaţie? Putem să demonstrăm că există o majoritate a cetăţenilor Republicii Moldova care sprijină acest proiect de ţară, să scriem în Constituţie şi, respectiv, să fie obligată toată clasa politică să urmeze decizia cetăţenilor”, a afirmat Maia Sandu.  

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite