Soţia preşedintelui chinez a făcut senzaţie în timpul vizitei în Trinidad şi Tobago

2
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Xi Jinping a făcut un pas istoric după ce a încheiat duminică prima vizită oficială a unui lider chinez în Trinidad şi Tobago, însă cea care a atras atenţia tuturor participanţilor a fost soţia sa Peng Liyuan. Fosta vedetă din showbizz-ul Chinei a transformat călătoria în ţara insulară într-un eveniment intens mediatizat.

Peng s-a bucurat de atenţia tuturor celor din jur atunci când s-a alăturat corpului oficial care a vizitat ţara insulară de pe coasta Venezuelei. Vizita în Trinidad şi Tobago este prima oprire a călătoriei cuplului chinez, care urmează să facă opriri şi în Costa Rica, Mexic şi Statele Unite ale Americii, informează agenţia de ştiri AFP.

Profesionalismul şi buna-dispoziţie a soţiei preşedintelui chinez nu au fost perturbate niciun moment, în ciuda ploii, a mulţimii de curioşi care se înghesuiau să-i vadă pe ănalţii oaspeţi sau a bliţurilor deranjante ale fotografilor.

„Este o persoană foarte frumoasă, foarte sociabilă şi a fost foarte plăcut să purtăm o scurtă discuţie”, a declarat Kampla Persad-Bissessar, premierul din Trinidad şi Tobago, după ce s-a întâlnit cu Peng.

Cert este că Peng este familiară cu lumea celebrităţilor, anterior ascensiunii politice aceasta a fost o soprană foarte cunoscută şi apreciată, care a călătorit în toată lumea promovând muzica şi opera chinezească. De asemenea, timp de 24 de ani a fost principala vedetă care prezenta gala dedicată Anului Nou Lunar.

Peng, în vârstă de 50 de ani, l-a cunoscut pe Xi prin intermediul unei cunoştinţe comune şi s-au căsătorit în 1987. Singurul copil al cuplului, o faţă, Xi Mingze, s-a născut în 1992, în prezent fiind studentă la Universitatea americană Harvard, potrivit biografiei oficiale.

China are cereri energetice extraordinar de mari, iar Trinidad şi Tobago ar putea fi un partener-cheie datorită rezervelor sale bogate de gaze şi ţiţei. Cele două ţări au semnat sâmbătă un acord de cooperare economică şi schimburi culturale.

În ultimii ani, China a adoptat o schimbare de strategie şi s-a concentrat mai mult asupra Americii Latine, în condiţiile în care cea de-a doua economie a lumii are nevoie de resurse minerale şi petrol pentru a-şi susţine dezvoltarea.

În lume

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite