Armata israeliană testează inundarea cu apă din mare a tunelurilor din Fâșia Gaza

0
Publicat:

Forţele armate israeliene au început să inunde cu apă din mare tunelurile din Fâşia Gaza folosite de mișcarea islamistă palestiniană Hamas, relatează agenția de presă DPA, citând presa de peste Atlantic.

Hamas dispune o rețea de tuneluri extinsă pe 500 de kilometri FOTO Profimedia
Hamas dispune o rețea de tuneluri extinsă pe 500 de kilometri FOTO Profimedia

În unele tuneluri este pompată apă din mare pentru a se verifica dacă metoda este potrivită pentru distrugerea pe scară largă a sistemului subteran, transmite CNN, citând un oficial american care deține informații despre acest subiect. „The Wall Street Journal” relatează de asemenea despre această activitate a forţelor israeliene.

Se estimează că reţeaua de tuneluri a Hamas are o lungime totală de aproximativ 500 de kilometri. Cu toate acestea, armata israeliană presupune că mulţi dintre cei 135 de ostatici răpiţi din Israel şi aflaţi încă în Gaza sunt ţinuţi în tuneluri. Israelul informase Statele Unite că va inunda doar tuneluri unde nu este suspectată prezenţa ostaticilor.

Marţi, într-o conferinţă de presă, preşedintele american Joe Biden a fost întrebat în legătură cu inundarea anumitor tuneluri din Fâșia Gaza. „Există aserţiuni care se fac... că nu există ostatici în aceste tuneluri. Dar eu nu ştiu asta cu certitudine, ceea ce ştiu însă este că moartea oricărui civil este o tragedie”, a răspuns liderul de la Casa Albă.

Consiliul Naţional de Securitate de la Casa Albă şi armata israeliană nu au răspuns la solicitarea DPA de a comenta. acest subiect.

Recent, şeful Statului Major al Israelului, Herzi Halevi, a acreditat ideea inundării cu apă din mare a sistemului de tuneluri din Gaza, transmite DPA, preluată de Agerpres.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite