Premieră în SUA. Donald Trump, găsit vinovat pentru 34 de capete de acuzare. Jucătorul va decide pedeapsa.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Donald Trump, găsit vinovat pentru 34 de capete de acuzare. Fostul președinte Donald Trump este nemulțumit de sentința la „procesul său trucat” și a spus că va „continuă să lupte” după ce a fost condamnat la toate capetele din procesul din New York pentru „bani liniștiți”, scrie Telegraph.co.uk.

Donald Trump FOTO: EPA-EFE
Donald Trump FOTO: EPA-EFE

Trump este primul președinte care a fost condamnat în instanță, după ce juriul format din 12 newyorkezi a avut nevoie de nouă ore și jumătate pentru a-l condamna pentru toate cele 34 de acuzații. 

După două zile de deliberări, cei 12 juraţi l-au declarat în unanimitate pe Donald Trump vinovat de toate cele 34 de infracţiuni de falsificare de documente contabile, menite să ascundă o plată de 130.000 de dolari către actriţa de filme porno Stormy Daniels pentru a evita un scandal sexual la sfârşitul campaniei sale prezidenţiale din 2016, scrie AGERPRES.

Verdictul a căzut în mijlocul campaniei prezidenţiale, cu prima dezbatere între Donald Trump şi Joe Biden pe 27 iunie şi convenţia republicană la Milwaukee (15-18 iulie), unde omul de afaceri va primi oficial nominalizarea partidului său.

Cu cinci luni înainte de alegeri, consecinţele acestei decizii asupra alegerilor sunt greu de prevăzut, mai ales că magnatul republican urmează să facă recurs. „Probabil că nu va modifica multe intenţii de vot”, a prezis politologul Keith Gaddie de la Texas Christian University.  

Fostul președinte a părut furios când a părăsit sala de judecată și a declarat că este un „om foarte nevinovat” în timp ce a vorbit cu presa adunată afară.

L-a atacat în mod repetat la Juan Merchan, care a prezidat cazul, în calitate de judecător „conflictual”, acesta a susținut despre proces că a fost : „un proces trucat și rușinos”.

„Verdictul adevărat va fi 5 noiembrie de către popor”, a spus acesta, referindu-se la data alegerilor prezidențiale. O condamnare penală nu îl descalifică să candideze la președinte sau să preia funcția dacă este ales.

„Nu am greșit cu nimic. Sunt un om foarte nevinovat... toată țara noastră este trucată chiar acum.”

Trump a concluzionat: „Vom lupta pentru Constituția noastră. Acest lucru este departe de a se termina.”

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite