Imaginile unui raid lansat de un „tanc-țestoasă" al Rusiei în spatele liniilor inamice VIDEO

0
Publicat:

Un vehicul militar al armatei lui Putin, a cărui adaptare neconvențională i-a adus porecla de „tanc-țestoasă", apare într-o înregistrare video în care se presupune că ar fi trecut în spatele liniilor inamice din estul Ucrainei, relatează Newsweek.

Totuși, făcând public clipul pe X, un jurnalist al ziarului german Bild, Julian Ropcke, s-a întrebat cum a reușit un astfel de tanc să transporte trupele rusești nevătămate, în timp ce făcea față tirurilor de artilerie ucrainene. 

În timpul conflictului, inginerii ruși au fost văzuți montând structuri metalice rudimentare pe tancurile lor pentru a oferi o mai bună protecție împotriva armelor antitanc, o inițiativă copiată și de Ucraina. 

Tancul se deplasează pe un teren deschis. Foto Captură video X
Tancul se deplasează pe un teren deschis. Foto Captură video X

Imaginile surprinse cu drona, care au fost publicate pe data de 9 aprilie, arată ceea ce pare a fi un tanc T-72 în timp ce se deplasează pe un câmp din jurul orașului Krasnohorivka din Donețk. Un utilizator al rețelelor de socializare l-a numit „tanc cu țestoase ninja", observând cum „a doua cea mai mare armată din lume (caută) cu disperare soluții"

În cursul zilei de marți, Ropcke a publicat un videoclip de peste două minute în care tancul se deplasează pe un teren deschis în apropierea unei așezări despre care a spus că se află în aceeași zonă. 

Newsweek a contactat Ministerele Apărării din Rusia și Ucraina pentru comentarii cu privire la acest videoclip care nu a fost verificat. 

Colonelul Cassad, blogger militar rus, a postat anterior videoclipul pe canalul său Telegram, spunând că trupele Moscovei au intrat în Krasnohorivka, „se plimbă... și ajung la clădirea fabricii din centru", înainte de a „pleca în liniște". 

Dar există întrebări cu privire la eficiența foilor de metal care acoperă atât de mult corpul tancului încât acesta are dificultăți în a-și roti tunul, după cum se vede într-un videoclip separat încărcat de canalul Telegram al serviciilor de informații CyberBoroshno. 

Luând act de apariția a cel puțin trei astfel de „tancuri-țestoasă" în ultimele săptămâni, The War Zone a afirmat într-un articol publicat marți că nu este clar dacă vreunul dintre vehicule a fost dotat cu protecție suplimentară pentru a proteja partea frontală și cea din spate a tancurilor. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite