Cu ochii pe Rusia: NATO va crește numărul de militari din Europa de Est

0
Publicat:

Cu o Rusie tot mai agresivă aliații NATO vor fi nevoiți să-și crească numărul de militari staționați în Europa de Est.

Militari americani în Baza Kogălniceanu FOTO U.S. Marine Corps/ Lance Cpl. Samantha A. Barajas
Militari americani în Baza Kogălniceanu FOTO U.S. Marine Corps/ Lance Cpl. Samantha A. Barajas

Aproximativ 100.000 de militari americani sunt dislocați astăzi în toată Europa, inclusiv aproximativ 20.000 care au fost transferați în țări precum Polonia și România ca răspuns la invazia rusă a Ucrainei în 2022.

Alți 40.000 de soldați NATO sunt staționați în Europa de Est, în sprijinul eforturilor de securitate ale țărilor din regiune.

Într-o mărturie, din 10 aprilie, în fața Comitetului pentru Servicii Armate al Camerei, generalul Christopher Cavoli – șeful Comandamentului European al SUA (EUCOM) – a declarat că actuala desfășurare face parte dintr-o „deplasare definitivă către est” pentru Alianța nord-atlantică și a spus că infrastructura permite creșterea numărului de militari dacă este nevoie.

De altfel, nave americane traversează Atlanticul având la bord tehnică militară pentru exercițiul DEFENDER 24. Navele au plecat pe 4 aprilie din Statele Unite către Europa, transportând echipamente ale US Army pentru a participa la exercițiul NATO DEFENDER 24, au anunțat Forțele Terestre americane într-un comunicat de presă citat de defenseromania.ro. Exercițiul se desfășoară în perioada 4 aprilie – 31 mai, cu participarea a peste 17.000 militari din SUA și 23.000 din peste 20 de țări aliate și partenere.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite