Ucraina dezvoltă un submarin electric ce poate lansa 6 torpile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inginerii ucraineni dezvoltă un nou submarin care poate lansa torpile, potrivit Kyiv Post.

image

Ambarcaţiunea, cunoscută sub numele de „Kronos", a fost testată cu succes pentru o posibilă utilizare militară.

Se presupune că nava poate călători cu o viteză de 50 de kilometri pe oră şi poate transporta o încărcătură utilă de explozivi, sau 10 persoane.

Conceptul aparţine startup-ului Highland Systems din Emiratele Arabe Unite. Submarinul este electric şi are un design inspirat din forma unei pisici de mare, dar seamănă şi cu o navă spaţială.

„Submarinul are un design inovator al corpului care reduce semnificativ combustibilul. Acest lucru aduce un concept cu totul nou în producția de submarine în întreaga lume”, susține compania.

Nava are o lungime de 10 metri şi poate transporta o încărcătură maximă de 10 tone.

Submarinul poate fi echipat cu şase minitorpile, capabile să lovească navele inamice sau facilităţile portuare.

Potrivit lui Oleksandr Kuznețov, unul dintre dezvoltatori, submarinul Kronos are o cameră de presiune și o ieșire subacvatică pentru scafandri. În plus, este echipat cu un sistem de control de la distanță, făcându-l operabil ca dronă.

image

Dotat cu sonare, radare, sisteme de comunicații, camere cu vedere pe timp de noapte, camere la 360 de grade și un periscop electronic, submarinul este versatil, capabil să efectueze sarcini precum patrularea coastelor, efectuarea de recunoașteri, evacuări militare și chiar atacuri.

Manevrabilitatea îi permite să evite amenințările deplasându-se la stânga, la dreapta și rotindu-se în jurul axei sale. Construit cu o cocă compozită și o formă hidrodinamică, submarinul funcționează aproape silențios, absorbind semnalele radar și rămânând nedetectabil chiar și pentru sonare și ecosonde.

Kuznețov a spus că obiectivul Highland Systems este crearea unui submarin fără pilot folosind tehnologii moderne.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite