Florin Piersic, transferat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca. Medicii îl țin sub supraveghere

0
Publicat:

Actorul Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, a fost transferat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, după ce luni a fost operat la Spitalul Militar pentru o infecție la genunchi. Medicii au decis să-l țină sub supraveghere ca urmare a vârstei sale înaintate. 

Florin Piersic e internat la Institutul Inimii din Cluj FOTO Arhiva
Florin Piersic e internat la Institutul Inimii din Cluj FOTO Arhiva

Marele actor a ajuns la Institutul Inimii din Cluj pentru că are și un stimulator cardiac, iar infecţia de la genunchi s-ar fi extins, susțin surse medicale, citate de Antena 3 CNN.  Starea este destul de bună, dar nu poate fi deocamdată externat pentru că are nevoie de supraveghere medicală.

Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, a avut ultimul spectacol în data de 6 aprilie 2023. Atunci el a jucat piesa „Străini în noapte“ pe scena Teatrului Radu Stanca, din Sibiu.  

Printre rolurile sale memorabile se numără cel din serialul TV „Un august în flăcări“, cel al haiducului titular din „Pintea“ şi cel din comedia romantică „Eu, tu şi Ovidiu“, regia Geo Saizescu. Al treilea moment fast este cel al anilor ’80, când îl joacă pe justiţiarul paşoptist Mărgelatu în şase filme, serie începută cu „Drumul oaselor“ (1980), mai întâi în regia lui Doru Năstase (trei filme), apoi, după dispariţia acestuia, a lui Gheorghe Vitanidis şi Mircea Moldovan.

După Revoluţie, a mai apărut doar în trei producţii: „Donau, Duna, Dunaj, Dunav, Dunărea“ (2003), „Fix Alert“ (2005) şi „Eminescu versus Eminem“ (2005), ultimele două în regia fiului său, Florin Piersic jr.

În 2009 a primit Premiul pentru întreaga carieră în cadrul festivalului de film Transilvania.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite